Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +78
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
Mieszkam z tatą w domu jednorodzinnym. Niebieski chciałby się do nas wprowadzić. Tata się zgadza. Pozostaje kwestia finansowa. Czy jeśli niebieski z tatą będą płacić rachunki pół na pół to będzie uczciwy deal czy niebieski powinien płacić więcej? Ja dotychczas nie płaciłam nic, więc tu się nic nie zmieni na pewno.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
jak powinny wyglądać opłaty?
- niebieski i tata rachunki pół na pół 32.2% (163)
- niebieski więcej niż tata 5.5% (28)
- niebieski wszystkie rachunki niech płaci 12.6% (64)
- ojciec niech na was tyra, nieroby 49.6% (251)
Jak dobrze odpowiedzieć na pytanie o konflikt interesów.
W stylu: jaką decyzję podejmiesz w sytuacji gdy ona będzie niekorzystna dla którejś ze stron? Chodzi o branże gdzie mocno dba się o klienta. A decyzja na jego korzyść będzie ze stratą dla firmy a w drugą stronę będzie niekorzystna dla klienta.
Tak na logikę to należałoby przemyślec konsekwencje obu decyzji i zastanowic sie czy ta niekorzystna dla klienta może przyniesc inne niekorzystne skutki. I tak samo przemyslec czy ta strata dla firmy bedzie tylko jednorazowa.
Ale moze jest jakis „schemat” rekrutera?
#rozmowakwalifikacyjna #rekrutacja #hr
Twój przykład z niepełnosprawnym dzieciakiem w knajpie ma kilka potencjalnych rozwiązań, ale można te , np. zapytać rodzica przed usadzeniem czy będą bardziej komfortowo się czuli w miejscu nieco ustronnym. Prowadzisz ich wtedy na bok sali i
Jaka jest definicja tego przykładu?
Nie polecę Ci konkretnej literatury bo ja czytam raczej artykuły naukowe czy rozdziały z publikacji a nie całe pozycje
Generalnie, jeżeli jarają Cię takie tematy to masz miks z psychologii, zarządzania, socjologii i marketingu.
https://scholar.google.pl/ zacznij tutaj albo na wiki (tam bym patrzył na źródła)
Ale bez stresu - ogarniam:)
Tematy mnie nie jarają ale wyznaję zasadę „język wroga trzeba znać” i staram się przygotowywać do potencjalnych rozmów.
A na moje oko zeby dobrze się przygotować to fajnie wiedzieć czego druga strona wymaga i wbić się z odpowiedziami w ich cele. Jakby się uparł to podchodzi to pod psychologie i stosowanie jakichś tanich chwytów, które
@jahcekomunalne: tak napisałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do tanich chwytów to frazesy z ogłoszeń o pracę i
Jak googluje to strony z bhp mi wchodzą. Z dopiskiem rekrutacja-wracamy do punktu wyjscia, pierdu pierdu.
No i akurat u tego potencjalnego pracodawcy było to ok.
Gorzej jak taki janusz z dostępem do netu poczyta o procesach rekrutacyjnych a co gorsze wdroży je.
Na to nikt nie jest gotowy xD
Dzięki za wszelkie konsultacje;)
Jak im nie chamsko powiedzieć, że nie interesuje mnie współpraca na miesiąc? Że interesuje mnie rozwój, że jak szukają kogoś kto poklepie, zrobi to ja tak nie chce? W ogóle to bym najchętniej taką selekcje robiła już podczas tej rozmowy umawiającej na spotkania kwalifikacyjne.
Ja nie mam wielkiego doświadczenia na to co