Przy 7k przypadków i 50zgonach dziennie Merkel mówi o eksponencjalnym wzroście (czy jak to się w polskim nazywa). Wlasnie trwa konferencja po przerwie 15 minutowej która trwala 7 godzin xD
Mając w pamięci polskie kopiowanie. Polacy smarujcie d--y, ja juz w Niemczech nasmarowalem xD
1-6 kwiecień wszystko kompletnie zamknięte. Sklepy z ze spożywką też (oprócz soboty gdy otworzą na "bardzo ostrych zasadach").
@DunningKruger: bryryjska odmiana koronawirusa jest od 2 tygodni czyli dopiero zaczynają byc jej skutki. Odsetek zarazen tą odmianą a klasyczną jest 2x wiekszy gdzie klasyk jest od roku
@DunningKruger: dodam jeszcze w regionach powyżej 100 przypadków na 100 tysięcy mamy godzinę policyjna, nakaz noszenia maski w samochodzie z osobami z innego gospodarstwa domowego XD teraz ten śmieszny mem pasuje również tutaj
@DunningKruger: Mam te przepisy gdzies, jak będę gdzieś chciał wyjsc po 21 to i tak wyjdę. A i nawet mam nadzieje że mnie gdzieś zatrzymają, będzie odmowa mandatu i niech mnie do sądu podadzą ( ͡°͜ʖ͡°) szkoda szczempic, a ta propaganda o młodych to już wogóle
@DunningKruger: wlasnie przechorowuje jest chujniea. nie spie od 40h, od pierwszych objawow. Jestem na lekach przeciwbolowych, myslalem ze przejde bezobjawowo jak inne grypy czy.orzeziebienia.
@Laszl0: skonczy się: 1. Dwoma szturmami na sklepy i odwrotnym efektem (stłoczenie ludzi) 2. Precedensem w kraju 3. Możliwym samozaoraniem rządu bez wyjścia z tego.
Mając w pamięci polskie kopiowanie. Polacy smarujcie d--y, ja juz w Niemczech nasmarowalem xD
1-6 kwiecień wszystko kompletnie zamknięte. Sklepy z ze spożywką też (oprócz soboty gdy otworzą na "bardzo ostrych zasadach").
#koronawirus #niemcy
@r4do5: do Polski? 2-3 dni i powtórzą to samo.
To jest jakis film, jestem simsem na bank k---a xD
@DunningKruger: Że co? Nawet sklepy z chlebkiem chcą zamykać? Ktoś tu chyba coś testuje... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dwa dni temu bylo 60%
1. Dwoma szturmami na sklepy i odwrotnym efektem (stłoczenie ludzi)
2. Precedensem w kraju
3. Możliwym samozaoraniem rządu bez wyjścia z tego.
@DunningKruger: cooo?