Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja poszedłem do liceum zaocznego, 0 stresu, nie trzeba sie martwić o ludzi w klasie bo widzisz ich max 6 dni w miesiącu, kompletne minimum wysiłku a jak skończę 18 będę mógł iść do pracy w której w miesiąc nauczę się więcej niż w jakiejkolwiek ze szkół przez te lata
  • Odpowiedz
Może i się nie nauczysz wiele w technikum, ale wiele firm wymaga do pracy wykształcenia zawodowego np do obsługi głupiej szlifierki dwutarczowej czy tokarki. A jak się nauczysz obsługiwać jakąś maszynę to już masz szansę na jakieś lepsze zarobki niż ludzie np. na produkcji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@abuk220: gdybym nie skończył technikum to nie dostałbym pracy w it a tak to teraz można żyć. Za to liceum ogólniak takie spoko? Wykształcenie średnie i tyle. Jak nie masz żadnego doświadczenia to do lepszej roboty cie nie wezmą.
  • Odpowiedz
@Krystof92: Ja tam się nawet tego tam nie nauczyłem. Chyba, że nazwiemy to piłowanie kilkanaście godzin płaskowników na trapez. Później ewentualnie coś tam było robione na sterownikach PLC, ale podejrzewam, że to jest nic w porównaniu z tym co się robi w normalnej robocie
  • Odpowiedz