Wpis z mikrobloga

Widzę że autor aplikacji Zakop na #ios całkowicie już porzucił projekt. Od roku żadnej aktualizacji a błędów które nigdy nie zostały naprawione pełno. Gdyby aplikacja była całkowicie darmowa to jeszcze bym zrozumiał ale z tego co wiem część osób wykupiła wersje premium. Kolego złoty jeśli to czytasz to skoro ci się nie chce to daj kod źródłowy na github i może ktoś będzie to kontynuował #zakop #programowanie
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfghjkl: Albo oddej piniondze złodzieju ( _)

Nie no żartuje, ale aktualizacja naprawiająca chociaż te największe błędy (YouTube...) to by się przydała, zwłaszcza ze była mowa ze zostało to już zaprawione w testowej wersji
  • Odpowiedz
  • 0
@notedeagle: Mam gdzieś te pieniądze ale lubię wspierać dobra robotę i trochę z nadzieją że aplikacja będzie rozwijana bo ciężko oczekiwać żeby ktoś za darmo pracował. Ale tu jest dramat.
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: Przecież ciągle poprawiamy apkę na tagu #aplikacjazakop... A to, że chcemy zrobić ją w tym momencie w inny sposób i nam to trochę czasu zajmuje to inna sprawa. Wiemy, że zwykle inaczej wygląda wypuszczanie i zarządzanie releasem aplikacji, ale to jest Wykop, mała społeczność, a Zakop to aplikacja hobbystyczna i po prostu nie ma szans aby było inaczej przy zerowych zarobkach, obecnym wsparciu ze strony portalu
  • Odpowiedz
  • 0
@CodoDodoApps: Tu nie chodzi o pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°) doceniam że coś robicie ale niewiele z tego wynika dla mnie. Chętnie zaakceptowalbym model rocznej subskrybcji gdyby w wyniku tego były jakieś korzyści w postaci dynamiczniejszego rozwoju. Przy jednorazowej opłacie w postaci kilku złotych i bardzo ograniczonej ilości odbiorców aplikacji nic dziwnego że nie przynosi to zysków. Nie lepiej upublicznić kod i otworzyć się na pomoc
  • Odpowiedz
  • 0
@CodoDodoApps: Tu jest główny problem. Zafiksowaliscie się na dodawaniu ficzerów zamiast naprawić irytujące drobnostki które zniechęcają do używania. Co komu po milionie ficzerow skoro odechciewa się używać aplikacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: Oczywiście masz rację, wiem że nie tak powinno się robić aktualizacji czy większych przeróbek, ale po prostu zbyt wiele rzeczy zgrało się niefortunnie w czasie i wyszło jak wyszło. Niby można by było zrobić update bezpośrednio sklepowej ale przyjąłem, że jak "zaszliśmy" tak daleko, to te kilka tygodni już niewiele zmieni.

Postaramy się przyspieszyć z poprawką sklepowej wersji i tyle, jak obiecaliśmy rozwijać aplikację tak ją rozwijamy i patrzymy
  • Odpowiedz
@CodoDodoApps: rozważcie model subskrypcyjny żeby mieć stały dochód bo wiadomo, że przy obecnym sposobie finansowania nawet na zero nie wyjdziecie. Powinno to byc z korzyścia dla wszystkich jesli faktycznie przyspieszy to prace.
  • Odpowiedz
@CodoDodoApps: Powinienem mieć trochę wolnego czasu w najbliższych kilku miesiącach. Jak chcecie i rozpiszecie taski to mogę coś pomóc w wolnym czasie, pro bono.

Kiedyś planowałem napisać od nowa całą apkę, ale jak zobaczyłem, że powiadomienia nie będą działać, dokumentacja jest średnia to mi się odechciało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz