Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +83
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
Zaid +123
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
I taka zajebista fotka z tej akcji wyszła.
#999 #ratownikmedyczny #fotografia #lotnictwo
@macz: moja kuzynka po zderzeniu na ścieżce rowerowej (ciut ponad rok temu), dzięki intensywnej fizjoterapii już trochę mówi, wykonuje proste czynności, potrafi przypisać obrazek siedzącej dziewczyny do napisu "Kasia siedzi", jakoś porusza się po domu mimo częściowego paraliżu. Więc tak, jak najbardziej rozumiem że zderzenie rowerzysty może być poważną sprawą.
Ja tylko się zastanawiam, czy na pewno helikopter
@HrabiaZet: tak, względna prędkość jest 2x większa. Ale po pierwsze nie zderzasz się ze ścianą, tylko z człowiekiem który waży mniej więcej tyle co Ty - co przekłada się mniej więcej na zderzenie czołowe ze ścianą przy prędkości takiej jaką masz podczas jazdy (tak naprawdę to mniej, bo nie zderzysz się tak idealnie).
Oczywiście dochodzi
@Kernydz: a mnie bardziej zastanawia to, że na Błonia karetka przyjedzie nie później niż po 10 minutach. Ze szpitala im. Dietla karetka dojedzie w mniej niż 5 minut...
@Tsukuyomi: Jakim cudem dwa samochody zderzające sie z prędkością 50 km/h miałby by się inaczej zachować niż gdy jeden stoi a drugi jedzie 100km/h? Ważna jest ich prędkość względem siebie, a nie względem zewnętrznego obserwatora a ta wynosi w obywdwu przypadkach 100km/h. Nie zamierzam też oglądać wszystkich serii i odcinków pogromców mitów żeby znaleźć jeden o którym sobie pomyślałeś. Wyślij
@proudly_mad_in_poland: alternatywnie skup się na lekcjach, gdy będziesz już w gimnazjum ;d Szczególną uwagę zwróć na zasadę zachowania pędu.
Co rozumiesz np. przez "istotne różnice w zniszczeniach"? W której książce do fizyki masz to omówioną identyfikację, ocenę i zderzeń samochodów? Fizyka nie wiąże się z wycenianiem szkód samochodowych.
@DOgi: Rozumiem to, że każdy wypadek jest inny. Dobra, ułatwię Ci to, bo już widzę szukasz problemu. W obydwu przypadkach zderzające się samochody są identyczne i poruszają się idealnie w linii. Jeżeli będą identycznie i bedą poruszać się idealnie po jednej linii to zniszczenia bedą identyczne.
@Speleo84: Dlaczego w dyskusji czy prędkości się sumują gdy dwa samochody jadą na czołówke robisz w jednym przypadku podmianę samochodu na ścianę. Żeby stwierdzić czy prędkości się sumują czy nie uderz:
1) samochodem jadącym 50 km/h w drugi jadący na czołówkę 50 km/h.
2) samochodem jadącym 50 km/h w drugi stojący w miejscu.
3)