Wpis z mikrobloga

skąd taki hejt na margarynę


@Shatter: Tłuszcze utwardzane. One są nie tylko w niej, ale i w tanich słodyczach, deserach. Trzeba czytać skład i najlepiej unikać tego składnika.

o i czy smażyć na tym wolno. Bo wolę smażyć na margarynie niż na jakimś tam oleju rzepakowym


@Shatter: Najlepiej smażyć na tłuszczu stabilnym w wysokiej temperaturze, np. oliwa z oliwek, kokosowy, smalec, palmowy. Tłuszcze nienasycone są słabe do smażenia,
  • Odpowiedz
Odkąd na keto zrzuciłem 11kg w 3 miesiące, nie boję jeść tłuszczu.


@Drzejzi: Możesz pić nawet sam olej i schudniesz. Kwestia podaży kalorycznej, a nie magicznego keto. No, może tyle magii, bo na początku jest bardzo duża utrata wagi ze względu na redukcję glikogenu mięśniowego i wątrobowego, mniej treści pokarmowej w jelitach.
  • Odpowiedz
Kwestia podaży kalorycznej, a nie magicznego keto


@XpedobearX: I tak i nie. Samo z siebie keto nie sprawia, że chudniesz, ale to, że trzymasz się keto, pomaga. Chudnięcie w keto jest łatwiejsze, bo na tłuszczu nie ma wahań glukozy, chęć podjadania praktycznie znika, a człowiek jest nasycony cały czas, bo tłuste potrawy długo się trawią.
  • Odpowiedz
@chlodna_kalkulacja: Nie jest łatwiejsze, co jest udowodnione badaniami. Początkowe efekty są zaskakujące, potem jest standardowy zjazd efektów jak na każdej redukcji. Co do podjadania, oczywiście się zgadzam, bo na wielu pokus łatwo dostępnych w postaci różnych kalorycznych przekąsek. Tutaj jest problem wielu redukcji - mało jem i nie chudnę, no co się może dziać xD W tle tabliczka czekolady co drugi dzień.

https://www.damianparol.com/keto-odchudzanie/ - tutaj masz artykuł doktora z dziedziny
  • Odpowiedz