Wpis z mikrobloga

@Natna213: Projekt zajefajny. Twoje dzieci bardzo żywe są? Bo jeśli tak to parterówka będzie miała ten minus że będą biegać i wrzeszczeć. U mnie trójka gówniaków na pokładzie i szereg 230m2 w budowie. Schody i 3 kondygnacje były dla mnie problemem do momentu gdy zorientowałem się, że będę mógł wywalić dzieci na 2 piętro gdzie będzie Playstation a ja będę w spokoju oglądał TV na parterze.
  • Odpowiedz
  • 1
@smash78: Jedno ma 3 lata drugie ledwo przyszło na świat wiec jeszcze ciężko określić. Teraz mieszkam w domu piętrowym i z całego serca nie cierpię schodów, nie wyobrażam sobie ich tez mieć w domu na starość. Dzieciaki wygonie do ogrodu żeby się wybiegały ( )
  • Odpowiedz
@Natna213: Nawet największy ogród się znudzi. Znajomy ma dwójkę dzieci, działkę 3000m2 gdzie postawił pełnoprawny plac zabaw, a dzieciaki i tak siedzą w domu. Od ogrodu ważniejsze jest żeby był sąsiad/sąsiedzi z dziećmi w podobnym wieku. Jak ci dzieciaki podrosną to sama zobaczysz. Gratki i powodzenia z budową.
  • Odpowiedz
@Natna213: A gdzie będzie pralnia z miejscem na suszenie, deskę i żelazko?

Właśnie, u mnie jest pralnio-prasowalnio-suszarnio-kotłownia i bezpośrednio przy niej duży warsztat - jak się nic nie dzieje to tam też się suszy pranie, spokojnie 4-5 suszarek można na raz rozłożyć i jest to zarąbiście wygodne.

Super pomysł na likwidację kominka! Też tak bym
  • Odpowiedz
@Natna213: Nawet największy ogród się znudzi. Znajomy ma dwójkę dzieci, działkę 3000m2 gdzie postawił pełnoprawny plac zabaw, a dzieciaki i tak siedzą w domu. Od ogrodu ważniejsze jest żeby był sąsiad/sąsiedzi z dziećmi w podobnym wieku. Jak ci dzieciaki podrosną to sama zobaczysz. Gratki i powodzenia z budową.

@smash78: mi tam się ogród nie nudzi, dzieciaki zawsze można wygonić - latem żeby w piłkę pograły, zimą lepią bałwany
  • Odpowiedz
@Natna213: jeśli dzieci z różnicą 3 lata, to zamiast równych osobnych pokoików bym zrobił jeden zauważalnie większy. W większym robi się bawialnię, bo i tak dzieciaki mają większość wspólnych zabawek i dzięki temu nie ma wojen u kogo będzie wystawka budowli lego a u kogo tor wyścigowy. A sypialnia - do spania, z łóżkiem piętrowym albo kaskadowym.
Jak już podrosną, to zaczyna się nauka i potrzeba sporadycznej izolacji - wtedy
  • Odpowiedz
  • 1
@enron: Ciekawa opcja z tym pokojem bawialnia dla dzieci. Pewnie to przemyślimy na późniejszym etapie, bo do „wyposażania” jeszcze ładnych pare lat :P
  • Odpowiedz
Wiekszy salon kosztem tarasu, wyglada ciasno a to bedzie glowne pomieszczenie, bedziecie chcieli wstawic wiekszy telewizor / rzutnik z ekranem i jakies kolumnu i juz brakuje miejsca, albo zestaw vr i meble trzeba by wynosic do sypialni zeby byl chociaz kawalek wolnej podlogi.
  • Odpowiedz
@Natna213: garaż nigdy w bryle domu. To jest p-------y mostek cieplny, plus z garażu będzie dochodzić smród spalin, a jak mężowi kiedyś się zachce pomajsterkować będzie robić zajebisty hałas w całym domu.

Otwarta kuchnia to rak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz