Wpis z mikrobloga

Jechałem dzisiaj pociągiem i przesiadałem się w #poznan. Był tam taki peron, na który trzeba wejść schodami z przejścia podziemnego i nie ma żadnych wind. Idę tym przejściem i widzę jak biegnie #rozowypasek i ciągnie za sobą jakąś ogromną walizkę xD

Podbiega do mnie i pyta się czy wniosę jej tę walizkę, bo za 3 minuty ma pociąg i boi się, że nie zdąży. Odpowiadam, że za 30 zł wniosę. Ona mówi, że tyle za wniesienie mi nie da. No to wzruszam ramionami i idę sobie.

Siedzę na ławce i czekam na mój pociąg, a w międzyczasie pociąg tej dziewczyny odjechał xD ona sama wdrapała się 2 minuty po odjeździe jej pociągu xD i patrzyła się na mnie jakby to była moja wina.

Z ciekawości sprawdziłem i bilet na ten pociąg kosztował 90 zł, zakładając, że była ona studentką to i tak płaci za niego 45 zł. Czyli zamiast zapłacić 30 zł, to musi zapłacić 45 zł i 4 godziny czekać na kolejny xD #logikarozowychpaskow

#rozowepaski #heheszki
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krynicka: Jesteś #rozowypasek to już samo przez sie cie punktuje. nie rozumiesz, że nie od niej mogło zależec, że była tak późno na peronie i z góry zakładasz, że to jej wina. To masz problem i sobie z nim żyj( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Op jest wolnym człowiekiem i ma prawo poświęcać swój czas zgodnie ze swoimi oczekiwaniami, nie rozumiem dlaczego wylewacie na niego tyle jadu.

@DavyJoness: Bo jesteśmy wolnymi ludźmi i mamy prawo go oceniać.
  • Odpowiedz
@bazylczuk: Przecież napisałam wyzej, że być może była później, bo był wypadek. Czy uznales przykład z wypadkiem samochodowym i korkami za obwinianie jej za spóźnienie z mojej strony?
Ty jesteś seksista, i to cię dopiero punktuje, puchu marny.
  • Odpowiedz
@DavyJoness: Chodzi tylko o tzw. "ludzki odruch". Problemem jest to, że ostatnio, a zwłaszcza dzisiaj wypok jest nabuzowany na kwestię pomocy kobietom. Po różnych wypowiedziach kobiet, że mężczyzna który im nie pomoże to nie mężczyzna. Jak widać te wypowiedzi przynoszą efekt odwrotny do zamierzonego.
W mojej opinii, jak sobie idę tunelem w dworcu, ktoś mnie prosi o pomoc we wniesieniu walizki, nieważne - dziewczyna, chłopak, osoba starsza, młodsza to jeśli
  • Odpowiedz