Wpis z mikrobloga

Kupiłem jakiś randomowy multitool z Centrumrowerowego, ale mi się rozpadł po pół roku.
Co polecacie, co wytrzyma dłużej i będzie miał narzędzia mogące przydać się w trasie.
#gravel #rower
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kuraku: markowe. Topeak mam długo i bardzo zadowolony jestem. Wydajesz raz dużo kasy i masz na wiele sezonów.
  • Odpowiedz
@AbaddonLincoln: Topeak ALiEN XS - klucze są nasunięte na śruby, które się rozkręcają, raz złożyłem jakiś czas później rozpadł się drugi raz i już zgubiłem jakieś podkładki, więc d--a ze składania.
  • Odpowiedz
@kuraku: spisz sobie wszystkie rodzaje narzędzi jakie Ci są potrzebne do Twojego roweru i dopiero szukaj. Bo wyżej Ci polecają klucze oczkowe więc bez sensu jak masz grawela i wszystko na inbusa 4/5/6. Ogólnie najlepsze są zdecydowanie cranka:
https://int.crankbrothers.com/products/m20
Minimum co wg. powinien mieć narzędziownik to, inbusy 4/5/6, torx25, łyżka, skuwacz, klucz do nypli, bolec do nabijania sznurka jeżeli masz tubeless
  • Odpowiedz
@kuraku: Ja mam miltitol z Decathlonu za 25-30zl już kilka lat. Jakość b.dobra bo mnóstwo razy ich używałem i żaden klucz się nie wyrobił. Jest tam kilka imbusow, krzyżak, płaski i torx do tarcz. Na dalsze trasy dobrze brać jeszcze skuwacz do łańcucha na wszelki wypadek
  • Odpowiedz