Aktywne Wpisy

boroniowy +35
Szanowni Sebcelogowie,
Zastanawiam się jak potoczą się losy Sebastiana przez najbliższe lata. Jest on obecnie niewątpliwie swego rodzaju pupilkiem wykopków, a spora w tym zasługa śmierci Konona i Bonzo.
Potencjalne scenariusze:
1)
Zastanawiam się jak potoczą się losy Sebastiana przez najbliższe lata. Jest on obecnie niewątpliwie swego rodzaju pupilkiem wykopków, a spora w tym zasługa śmierci Konona i Bonzo.
Potencjalne scenariusze:
1)

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

- LINQ(nie polecam)
- QueryBuilder w wersji reflection i string
- String
Jeśli musisz jakoś dynamicznie tworzyć zapytania to czasem trzeba zejść nawet na poziom String. Tak jak w życiu masz np wkrętarkę którą wkręcasz ale jak się okaże że gdzieś w dziurze musisz coś wkręcić i nie zmieścisz tam wkrętarki to bierzesz śrubokręt. Więc proponuje zamiast głowić się jak to
To jest pierwszy przypadek gdzie trzeba zrobić nieco bardziej złożone zapytanie z podzapytaniami i dlatego będąc nieprzyzwyczajonym do robienia skomplikowanych rzeczy w LINQ się zastanawiałem czy to się w
Query.And(Query.Eq(m=>m.pole1,"wartość),Query.Gt(m=>m.pole2,"wartość)),
albo w wersji tekstowej, jak coś skompikowanego i owyzsza nie daje rady.
Query.And(Query.Eq("pole1","wartość),Query.Gt("pole2","wartość)),
Ogólnie też wyleczyłem sie z automatów konwertujących LINQ na zapytania bo czasem w miare oczywistym zapytaniu potrafiło zroibć babola i nie uzywać indeksu