Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie #kiciochpyta #grafika
Hej specjaliści, jak projektuje a potem programuje stronę od największego formatu do najmniejszego, a nie z myślą zasady MOBILE FIRST - bo tak mi jakoś wygodniej. To znaczy że jestem debilem i się do tego nie nadaje ? Próbuje każdy nowy projekt robić zgodnie z wyżej wymienioną zasadą ale jakoś nie mam weny wtedy.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tez tak robie i to co piszą to p---------e. Zawsze lepiej wyjsc z grida albo kilku kolumn w jedna i przeskalowac marginesy paddingi i fonty niż z jednej kolumny próbować budować grid
  • Odpowiedz
@Norskee: @Wololooo: @IlllI: @Nemo24: @kodecss:
Mam wrażenie, że następuje tutaj lekkie niezrozumienie tematu. Zacznijmy od tego, że strony internetowe tworzone są dla szeroko pojętego biznesu w celu realizacji określonych potrzeb. Tworząc stronę powinniśmy być świadomi tego kto stanie się odbiorcą jej treści i w zależności od tego ustalić zasady projektowe. Mobile first to nie jest "ideologia", która polega na tym, że w
  • Odpowiedz
@kodecss: projektowanie najpierw desktopu nie wyklucza mobile first, jeśli projektując coś najpierw na desktop, od razu wiesz że to będzie można łatwo przełożyć na mobile, albo masz konkretny pomysł na ten mobile którego większe projekty nie uniemożliwiają, to wszystko spoko, sam tak robię. A przy programowaniu, ma być dobrze tu i tu, nie ma znaczenia co najpierw zrobisz jeśli zrobisz dobrze - tylko trzeba pamiętać o tym że specyfikacja programowania
  • Odpowiedz