Aktywne Wpisy
jutronaobiadznowuryz +144
Nagotowałam dzisiaj ziemniaków dla owiec, a potem z bebe the jagniątkiem pojechałam do weterynarza.
Jestem bardzo przywiązana do tego smarkusa. Stado ją odrzuciło, włącznie z matką, więc karmię ją ręcznie. Za każdym razem gdy przychodzę, bebe jagniątka obwą#!$%@? i oblizuje mnie całą, kończąc rutynę na włożeniu nosa do obu moich rękawów, by upewnić się czy czegoś tam przed nią nie chowam.
Widzę w niej siebie.
Wyprowadzana na dwór z resztą, szybko zostaje
Jestem bardzo przywiązana do tego smarkusa. Stado ją odrzuciło, włącznie z matką, więc karmię ją ręcznie. Za każdym razem gdy przychodzę, bebe jagniątka obwą#!$%@? i oblizuje mnie całą, kończąc rutynę na włożeniu nosa do obu moich rękawów, by upewnić się czy czegoś tam przed nią nie chowam.
Widzę w niej siebie.
Wyprowadzana na dwór z resztą, szybko zostaje
Tak na logikę (czy tam chłopski rozum). Patrząc na statystki z powiatów, województw itd, to ten spisek musiałby dotyczyć setek ludzi, którzy skrupulatnie fałszowali by dane wykazując korelacje między różnymi współczynnikami. I te wszystkie dane musiałyby wykazywać odpowiednie tendencje i "symulować" epidemie.
Przecież nie możliwe, ze przy takich grupach ludzi nikt by się nie wysypał i nie przyznał, że mu płacą, za fałszowanie epidemii.
Wytłumaczcie mi to? Jak to według was działa?
#koronawirus #teoriespiskowe #pytanie #rozkminy
jakie korelacje?xd
Np. Korelacja między liczbą zakażeń a liczbą zgonów. Tak samo między liczbą zajętych łózek, podłączeń do respiratora. Musieliby się trzymać podobnych wytycznych dotyczących dynamiki epidemii. A na wszystko nakłada się liczba testów i te dane musiałby być dostosowane do tego.
Wirus i pandemia jest, a to że rządy sobie z tym nie radzą to już jest kompletnie inna para kaloszy ¯\_(ツ)_/¯
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ierEhD6gcq51HAm433knjnVwey4ZE5DCnu1bW7PRG3E/edit#gid=1309014089
Przecież tam są za duże zależności między parametrami, żeby można tym tak z góry sterować.
Ale oczywiście nie będę bronił złych i szkodliwych decyzji rządu (jak np. Maseczki na wolnym powietrzu itd)
Jeb ustawa antyaborcyjna. I spróbuj #!$%@? wyjść na ulice to dostaniesz gazem bo vimrus.
Ale wszystkie te obostrzenia są po prostu przegięciem. Nie rozumiem, czemu ludzie starzy nie mogą po prostu siedzieć w domu i żeby ktoś im przynosił jedzenie/zakupy, a ja nie mogę sobie normalnie pojeździć na rowerze bez maski.
XDDD
Tak ogólnie to czasy przed pandemią były takie, że ludzie żyli od wekendu do wekendu, Harnaś, grill i taniec z gwiazdami przeplatany wyczynami lewandowskiego. Kto się tam interesował jakimś światowym forum ekonomicznym, jakieś Davos, czy jakieś brednie o czymś takim jak agenda 2030.
Ludzie