Wpis z mikrobloga

Żyjecie w takim kraju, jakim żyjecie i jesteście zdziwieni, że pary hetero mogą więcej niż homo.

@Mr_3nKi_: E? No właśnie dlatego, że jestem Polakiem i leży mi na sercu to, aby żyło się tutaj dobrze, walczę o zmiany. Co, lepiej siedzieć na dupie i czekać, aż samo się zrobi?

Gdybym miał partnera, to miałbym gdzieś kościelne zakazy, bo świat nie kończy się na Polsce. Wasz idealny świat zmieni się najszybciej
  • Odpowiedz
E? No właśnie dlatego, że jestem Polakiem i leży mi na sercu to, aby żyło się tutaj dobrze, walczę o zmiany. Co, lepiej siedzieć na dupie i czekać, aż samo się zrobi?

@TenTypZez: Widziałeś jakieś protesty, które coś zmieniły (ma tu na myśli ostatnie protesty)? Dlatego napisałem, że najszybciej coś się zmieni za 20-30 lat.
  • Odpowiedz
Widziałeś jakieś protesty, które coś zmieniły (ma tu na myśli ostatnie protesty)?

@Mr_3nKi_: Protesty wpływają na opinię publiczną, a to ona będzie głosować w kolejnych wyborach.
  • Odpowiedz
Widziałeś jakieś protesty, które coś zmieniły (ma tu na myśli ostatnie protesty)? Dlatego napisałem, że najszybciej coś się zmieni za 20-30 lat.

@Mr_3nKi_: CO XD To nawet te ostatnie protesty już zdążyły sporo zamieszać i przestawiły cały dyskurs polityczny mocno w lewo. Wszędzie na zachodzie osoby LGBT wywalczyły swoje prawa najpierw poprzez protesty i parady, oswajając ludzi z tematem. Ty serio masz jakikolwiek argument przeciwko, czy tylko tak sobie pierdzielisz
  • Odpowiedz
Wszędzie na zachodzie osoby LGBT wywalczyły swoje prawa najpierw poprzez protesty i parady, oswajając ludzi z tematem.

@TenTypZez: Ale mówimy o Polsce, nie o Ju es ej. Naprawdę, musze podkreślać, to, że temat cały czas jest o Polsce?
  • Odpowiedz
No to mówimy o Polsce. A co, w Polsce inni ludzie żyją? Inny gatunek?

@TenTypZez: Inna mentalność.

Tylko ty mówisz o USA póki co.

Tak, bo wy bierzecie wszystko z Ju es ej. Lewicowe protesty w 99% zawsze zaczynają się właśnie od Ju es ej.
  • Odpowiedz
Żyjesz w katolicko-konserwatywnym kraju,

@Mr_3nKi_: potrzebne źródło, z tego co kojarzę to konstytucja określa ten status jako świecki nie katolicki, a i konserwatywny jest z roku na rok mniej i nie jest to już dawno 50%
  • Odpowiedz