Wpis z mikrobloga

czy jak wyjdzie ta wersja z nowym generatorem podziemi, to będzie to działało normalnie na starych światach, oczywiście przy generowaniu nowego terenu?
#minecraft
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kocurovsky: Zależy, powinno działać. Pewnie jakoś to zaimplementują żeby jakoś działało. NA starych światach mogą generować się nowe tereny musisz jedynie wejść na tereny których jeszcze nie wygenerowałeś.
  • Odpowiedz
@Kocurovsky: Pewnikiem tak zaimplementują, że stare mapy zwyczajnie r------e, nie widzę tego, przy aktualizacjach nie obejmujących takich zmian w generatorze potrafiło rozwalać mapy a co dopiero. Przekonamy się dopiero jak wejdzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Centuri0n Tyle ze po to sa minusowe kordy, zeby nie bylo scietych elementow na mapie. Postawia pionowa sciane z bedroka miedzy starym jego poziomem i nowym. Problem znika.
  • Odpowiedz
@Dajzel: No ja i ty byśmy to tak widzieli i najlepiej, żeby to tak właśnie działało ale z doświadczenia mówię, że aktualizacje zazwyczaj rozwalały mapy. No i też problem z dogenerowaniem surowców poniżej poziomu bedrocka, nie wiem jak to ogarniają projektanci i informatycy którzy siedzą na generatorem, ale wydaje mi się, że regeneracja z uwzględnieniem bedrocka jest zbyt trudna o ile niemożliwa.
  • Odpowiedz