Wpis z mikrobloga

@staryalkus: To gdzie ty pracujesz ? xD Przestań być p---ą ! Na kasie w biedronce jesteś w stanie tyle zarobić żeby się śmiało utrzymać, nawet w miastach typu Kraków. W trakcie pracy na kasie robisz kurs na widłowego/spawacza/lakiernika/programowania/beta testera i po skończeniu kursu idziesz do pracy związanej z kursem zarabiając już na tyle żeby kupić auto i wziąć kredyt na mieszkanie. NIE WIEM jak można sobie nie radzić w tych
  • Odpowiedz
Na kasie w biedronce jesteś w stanie tyle zarobić żeby się śmiało utrzymać, nawet w miastach typu Kraków. W trakcie pracy na kasie robisz kurs na widłowego/spawacza/lakiernika/programowania/beta testera i po skończeniu kursu idziesz do pracy związanej z kursem zarabiając już na tyle żeby kupić auto i wziąć kredyt na mieszkanie. NIE WIEM jak można sobie nie radzić w tych czasach

@Carlos_Irwin_Estevez: pierwszym zdaniem mnie r--------ś. Pracuję na uop w handlu,
  • Odpowiedz
@Jaromiszcz: mieszkanie i media 1500, żarcie itp. minimum 500, paliwo itp. 500. Już wychodzi 2500, biorąc pod uwagę, że żyjesz trochę skromnie. Niech dojdzie np. OC, jakieś części, naprawa sprzętu AGD, ubranie i już w dupie
  • Odpowiedz
@GeDox nie musisz wynajmować mieszkania, ja przez pierwsze dwa lata pracy zanim zamieszkałem z różową. Wynajmowałem spory pokój jednoosobowy. A to jest koszt około 800 zł
  • Odpowiedz
nie musisz wynajmować mieszkania, ja przez pierwsze dwa lata pracy zanim zamieszkałem z różową. Wynajmowałem spory pokój jednoosobowy. A to jest koszt około 800 zł

@Jaromiszcz: heh, nie mógłbym mieszkać w jednym pokoju, a co dopiero w mieszkaniu. Podziwiam
  • Odpowiedz
pierwszym zdaniem mnie r--------ś. Pracuję na uop w handlu, ponad 4k co miesiąc na koncie i jakoś średnio, żebym się wyprowadził od rodziców.

@GeDox: Kwestia jakie masz wymagania. Jezeli oczekujesz apartamentu 90m2 i cateringu na dowoz, to faktycznie, 4k moze nie wystarczyc. W krakowie bez problemu da sie z taka pensja zyc na "swoim" (choc nie da sie wowczas wydawac na prawo i lewo)
  • Odpowiedz
Kwestia jakie masz wymagania. Jezeli oczekujesz apartamentu 90m2 i cateringu na dowoz, to faktycznie, 4k moze nie wystarczyc. W krakowie bez problemu da sie z taka pensja zyc na "swoim" (choc nie da sie wowczas wydawac na prawo i lewo)

@ejenes: oczekuję domu na uboczu miasta, obiady swoje. Co jakiś czas piwerko, trochę łychy ze znajomymi, po prostu żyć, a nie wegetować.

okej po prostu Ci nie zależy na tym
  • Odpowiedz