Wpis z mikrobloga

Ktoś się postanowił upaść jak wieprz

@Flypho: niech zgadnę. To samo mówisz o osobach z depresją? Że masz płacić na ich leczenie a oni są tylko smutni
Chyba nie wiesz skąd bierze się otyłość. Jakby schudnięcie było tak łatwe to by co trzecia osoba nie miała nadwagi, czy tam co druga

Poza tym to, że płacisz za ich leczenie to nie ich wina tylko z-------o systemu
  • Odpowiedz
To samo mówisz o osobach z depresją?

Depresja to skomplikowana choroba psychiczna, której źródło aż do dziś nie zostało do końca poznane. Źródło otyłości jest zawsze taki samo - nadmiar spożywanych pokarmów. Jak ci się udało wyjść z takim głupim porównaniem?

Chyba nie wiesz skąd bierze się otyłość.

Wiem, wszyscy to wiemy. To bardzo proste. Z nadmiaru przyswajanych kalorii.

Poza
  • Odpowiedz
I ja nie polemizuje z tym, że lepiej być grubym niż mieć wagę w normie, tylko z tym, że niedowaga nie jest zdrowsza od nadwagi

@kam1l:
Nadwaga to zarówno 2 kg za dużo jak i 30 kg za dużo (wtedy też jest jednocześnie otyłością). Niedowaga to może być 2 kg za mało jak i 30 kg za mało. Trudno to porównywać bez wytyczenia jakichś konkretnych granic wagi porównywanych grup.
  • Odpowiedz
Gruba grubą, ale określenie „chętna na gangbang” bo chciała z nimi dalej pić to żenada i straszne prostactwo. Jeżeli Karina obejrzała ten filmik to może być wdzięczna koleżance za cockblocking ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Doomino: Może być wdzięczna ale czy otworzyło to jej oczy na przyszłość wątpię. Ogólnie faceci są tacy bo takich lubią kobiety, chamskich dla otoczenia i "miłych" dla nich.
  • Odpowiedz
0:25 min "panie barmanie" ja p------e serio tego nie rozumie jak się ktoś obraża za zwrócenie się do niego przez TY, żeby to było jeszcze w jakimś np. Sądzie i rozmawiał z prokuratorem,

@Paczakuti: Grzeczniej było by powiedzieć 'Hej, dasz nam 5 cytrynówek' a nie 'Barman!'
Może jeszcze palcami pstryknąć?
  • Odpowiedz
@Flypho: No tak, bo w Polsce to tylko młode byczki chudziutkie i tam sztywniutko k---a. Nawet mi się nie uśmiechnij, bo nie wolno w Polsce.
  • Odpowiedz
@Flypho: nie zgadzam się, że to powód do wstydu, nadwaga może być objawem różnych innych chorób, albo też stanem przejściowym. Przykładowo kobiety w ciąży naturalnie tyją i te kg nie znikają od razu magicznie w momencie porodu i jak ktoś kto twierdzi, że kobieta ma się wstydzić tego jak wygląda po tak traumatycznym dla organizmu evencie jakim jest ciąża i poród to sam powinien się wstydzić, że jest takim debilem
  • Odpowiedz