Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 442
Dziś wprowadzam się mojego nowego domu. Zamiast brać 300 tys kredytu i kupować mieszkanie w bloku podjąłem się samodzielnej budowy. Jak na razie wydałem 120 tys zł. Brakuje jeszcze mebli i wyposażenia. W środku wszystko wykończone. Może i przez ostatnie 2 lata żyłem jak karaluch ale za to od dziś mam ogród i spokój. Działkę dostałem od rodziców ale chyba każdy ma gdzieś jakąś działkę więc nie jest to jakiś wielki bonus. Do centrum miasta 10 minut. Nie wyobrażam sobie życia w bloku. #budowadomu #nieruchomosci
karol1213 - Dziś wprowadzam się mojego nowego domu. Zamiast brać 300 tys kredytu i ku...

źródło: comment_1613378919h5Bf7ZNiCPdFCMmMN9U9gs.jpg

Pobierz
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

TAK TO BAJT.

@iredbox: Niekoniecznie. Może chłop np jeździł po okolicznych budowach i wyskrobywał nadwyżki z gruchy, bloczki robił sam bo zbierał po okolicy worki po cemencie i wytrzepywał i sie zebrało. W okolicy teren gliniasty więc sam robił pustaki porotherm a więźbę zrobił sam piłą z drzew które wyciął na działce.
Potem już było z górki bo przewodu elektryczne zrobił z odpadów miedzianych, wod-kan ze starych butelek pet. Można?
  • Odpowiedz
@karol1213: Właśnie zaczynam budowę na oko mniejszego domu i bez garażu i serio, nie kalkuluje mi się 120 tys za gotowy dom. Jakbym nie liczył, stojąc na rękach i na głowie, to nie wychodzi nawet jakbyś zrobił wszystko własnymi rękami, w co wątpię. Samo wykończenie to połowa tego co piszesz.
  • Odpowiedz
@KenMarinaris: @iredbox:

coś nie wierzę żeś tylko 120 tys. w tem fajny domek wsadził.

Drogie dzieci, wierzcie lub nie, ale kilkanaście lat temu (w czasach gdy ta zarzutka powstawała) dało się wybudować taki domek za 120k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dopeboiYSL:

nam się udało za 90k własnymi rękoma podobny postawić ;)))

Kojarzę tę historię. Kuzyn @daeun Ci pomagał, ostatnio chłopa do Sztumu zgarnęli za szkalunek jakiegoś lewaka
  • Odpowiedz