Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +834
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz
Zopyross +191
Nikt mi nie wmówi, że 50 metrów to coś więcej, niż przestronna kawalerka. Nie da rady przebywać na takim metrażu w np 3 osoby i nie zwariować. Gdzie przyjąć gości? gdzie wypocząć po kołchozie? gdzie przenocować rodziców? gdzie wyprawić czyjeś urodziny? jeśli jeden pokój jest dla dziecka to tobie i żonie zostaje 18 metrowy salon - na spanie, osobiste rzeczy, szafy, półki, suszarkę na ubrania itp itd, przecież to koszmar. Nie dziwię
źródło: msz
Pobierz

Kiedy trzy lata temu wystartowało Lightning Network dla BTC, oczywiście scamerzy poza różnymi ściemami skalowania jak popularna wtedy "Plasma" która miała być cudem rozwiązującym wszystkie problemy a która oczywiście do dziś nie powstała, pojawiło się kilka projektów odpowiednika LN dla ETH. My też będziemy mieć LN i to lepszy :D
Oczywiście dla scamereum nikt nie robi nic za darmo, więc zrobiono kilka ICO i wyemitowano tokeny (które nie są do niczego potrzebne, ot coin na rozwój). Najpopularniejszym był http://raiden.network Zebrali kilkadziesiąt mln $ od frajerów, nie pamiętam dokładnie ale nie chce mi się sprawdzać. Tu jest ich token niepotrzebny do niczego oraz wykres wartości: kliknij
Dla BTC nikt oczywiście nie żebrał hajsu, ani nie tworzył żadnego coina do tego. Dla ETH, każda okazja do wyssania frajerów jest dobra a kto ma coś robić za free? No, ale do rzeczy...
Nasz wypokowy guru Shitereum @megaloxantha oczywiście robił swą propagandę i jeszcze przed startem LN na mainnecie BTC, zrobił wpis o tym że raiden już jest prawie gotowy i jaki jest genialny. 1.12.2017 - Sprawdźcie oraz archivum na wypadek usunięcia
Oczywiście lepsze LN niż na BTC:
Tu tylko wspomnę że LN dla ETH nie ma sensu. Po pierwsze tx LN służą tylko do przesyłania coinów, nie można wysłać ich np. na jakiś kontrakt. To się nadaje tylko do płatności, transakcji. Po drugie, dla każdego tokenu, trzeba tworzyć osobną sieć nodów i kanałów. Przecież to niemożliwe, poza tym dla każdego shita byście musieli otwierać osobne kanały, no i oczywiście je zamykać gdyby chcieć użyć ich np. na uniswapie czy czymkolwiek innym.
No ale warto się schylić po kolejne ICO 60mln czy ile tam było, nie chce mi się szukać, coś ok tego :P
Aaaa, no i jeszcze można wydrukować drugie tyle ile jest na rynku, do tej pory jest ~połowa max podaży :D
Dziś, ponad trzy lata po tym entuzjastycznym wpisie naganiacza, postanowiłem sprawdzić co słychać w raidenie, czy może działa. Okazało się ze tak! Naprawdę istnieje sieć LN dla ETH... A nawet dwie osobne sieci, bo dla dwóch aktywów, jedna dla ETH a druga dla DAI ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale co ja tam ujrzałem. Tak naprawdę to nie jest sieć ETH, tylko jakichś tokenów WETH. Czyli wrappowanych ETH do postaci ERC-20! Genialne. Przecież samo ETH to nie token ERC20 i nie ma identycznych właściwości, on inaczej działa. Nie można było dla niego zbudować LN, wiec na ethereum zrobiono wrappowany ETH do postaci tokenu!!!
Naprawdę, macie na ETH, tokeny WETH ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Przejdźmy jednak do adopcji. To jest złoto. Statystyki powalają i podejrzewam że całość wykorzystują tylko twórcy tego scamu.
Sieć dla WETH składa się z 11 kanałów i jest na nich zdeponowane aż 0,105 WETH!!! - Bogactwoooo!
Sieć dla DAI składa się z 49 kanałów i depozytów o wartości 395.25 DAI - Bogactwo cz. druga skur... (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Dwa lata temu już poruszałem ten temat. Sprawdźcie komentarze jak broni tego...
TO NIE WYJĄTEK. TAK SIĘ KOŃCZĄ WSZYSTKIE OBIETNICE SHITEREUM. ZAWSZE JUŻ ZA CHWILĘ MA BYĆ JAKIEŚ REWOLUCYJNE CUDO I NIGDY NIC Z TEGO NIE WYCHODZI.
Czytaj #cybertag - Możesz zmotywować symbolicznym donate: bc1qgxxrl2frnzx9x98l07un790jwptq6slexkzfa7
#bitcoin #kryptowaluty #cybertag #ethereum #scamereum
źródło: comment_16133379177CSr7YQYcTNayQ0ZyRNoqh.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Tak poza tym to co jest przydatne poza BTC?
Tether, jako szybki USDT do płynności.
LTC bo to testnet Bitcoina. Najlepszy testnet bo na mainnecie :D
Monero, póki nie ma alternatyw,
@fervi: jak płacisz fiatem to nie masz prowizji 10$ za przelew
@ZADYMIARZ_PL: A ile jest realnej prowizji? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba nie powiesz mi, że banki pracują za darmo i utrzymują się energią słoneczną
@cyberpunkbtc: nie ma znaczenia po co powstał, nadaje się tylko do spekulacji
@ZADYMIARZ_PL: Co nie znaczy, że bank sobie nie wziął. A kwotę do zapłaty sam ustalasz (jak coś XD)
@SpaceJazz: Powinieneś napisać, że przekracza twoje możliwości. Myślę, że nawet moja babcia by dała radę.