Aktywne Wpisy

MrGreeny +44
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
zlowrogitur +169
Modnie ubrany facet to nie rzadkość #niewiemjaktootagowac
źródło: temp_file6168716065516337960
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
źródło: temp_file6168716065516337960
PobierzWykop.pl
Na obrazku załączam mój domowy węzeł geth oparty o Rasberry pi 4 8GB, dystrybucja Manjaro ARM, napęd SSD Samsung EVO 860 1TB. (Adapter SATA-USB oparty obowiazkowo na układzie ASMedia, inne mogą nie działać z USB 3.0)
Węzeł zajmuje 6,2GB RAM, 340GB przestrzeni SSD
Synchronizacja zajmuje ok 7 dni w trybie fast lub ~3 dni z (eksperymentalną) flagą --snapshot
#kryptowaluty #ethereum
źródło: comment_16131320608wM3DCFMx3uLPI3ilHltxV.jpg
Pobierz@cyberpunkbtc: nie ma żadnego podpinania portfela podczas synchronizacji xD pełny node ma wszystkie transakcje.
A light node ma tylko nagłówki niektórych ostatnich bloków i zajmuje kilkaset MB.
@megaloxantha: No to chyba się zgdzamy właśnie ze sobą! Nie wiem czy ty masz jakieś zaćmienie umysłu i zatracenie logiki. Przyznajesz ze nie można? W BTC można.... No mamy node już zsynchronizowany. Instalujemy sobie świerzy portfel i wklepujemy do niego sój stary seed, na którego adresach
@cyberpunkbtc: Ile razy trzeba ci napisać że można lol. Żaden portfel nie korzysta z dodatkowych możliwości nodów archiwalnych.
Tylko jaką mam gwarancję że nie powiesz że mam naprawdę ukryty node archiwalny? Da się to sprawdzić wysyłając żądania których pełny node bez archiwum nie spełni, ale to bardziej skomplikowana sprawa. Jedyna prosta weryfikacja to jakbyś sam postawił noda
Robię właśnie nowy snapshot sync w wersji testowej geth, ściągnął wszystkie dane w ok. 5 godzin a teraz generuje z nich
źródło: comment_1613454799fYzXfmw5SfqbOcVEVcfE6u.jpg
PobierzBYLE TYLKO MOJA WYPOWIEDŹ NIE ZOSTAŁA OSTATNIA. NIE MOŻESZ NA TO POZWOLIĆ! BYLE ZEPCHNĄĆ JĄ DO ŚRDKA I ŻEBY MNIEJ LUDZI ZOBACZYŁO.
SŁUCHAJ TY PATOLOGICZNA JEDNOSTKO. KONIEC TEGO. W KÓŁKO TO SAMO. JAK ŻAŁOŚNIEJ SIĘ NIE DA. ILE BYM TEGO NIE CIĄGN ĄŁ, TO TY
@megaloxantha: Czyli jednak robimy test? Ok...
Nie mam pojęcia co tam robisz, co to znaczy i po co to jest. Mówię, u nas jest jeden rodzaj noda, bez żadnych bajerów. Prosty jak budowa cepa.