Wpis z mikrobloga

Przez aferę ze shadowbańcem zrobiło się bardzo nerwowo na jutubie! Oto przedwczoraj wierny widz znanych majstrów postanowił zrobić dla nich zrzutkę (link do filmiku: https://youtu.be/XprJ1loV4aA?t=180). Nie minęły dwa dni, a zrzutka już "została usunięta przez użytkownika". Nie wiem, co się stało, nie wiem, dlaczego majstry histerycznie reagują w komentarzach na "porównywanie ich do Łukasza" - przecież widz chciał dobrze, chciał tylko pomóc swoim ulubionym jutuberom! Może to był nawet ten sam widz, co założył zbiórkę na HDS-a? :)

Faktem jest, że ten kanał można ostatnio pomylić z Telezakupami, ale... Ludzie, nie bądźmy wilkami dla jutuberów! Oni się dla nas obnażają, więc nie żałujmy dla nich grosza na nowej projekty! ;)

#lukaszbudowlaniec
berman - Przez aferę ze shadowbańcem zrobiło się bardzo nerwowo na jutubie! Oto przed...

źródło: comment_1612966410lovcTYxqq5a592pKu0XvLi.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiebieskiWStringach: Ten Midel to nie z ich bajki, Mario zrobił jeden remont mieszkania, u----ł się przy tym jak pies, i żadnego nowego flipa nie zaczyna, z tego co widzę. Pozostali nie wyglądają na naiwniaków. A skończy się pewnie tak, że poddasze Krzysztofa urządzą z materiałów zasponsorowanych przez Bricomana. Ciekawe, czy rzeczywiście będą potem budować jakiś dom z projektu Marcin Buduje? Osobiście wątpię, choć chętnie bym zobaczył, jak majstry stawiają SSO
  • Odpowiedz
Ciekawe, czy rzeczywiście będą potem budować jakiś dom z projektu Marcin Buduje?

@berman: Każdy tego typu cross to potężny dopływ nowych subów na kanale. Ja bym nigdy się o Kubie Midlu nie dowiedział gdyby nie Mario Bricomaniec. O Krzyśku z Remont4you bym nie wiedział gdyby nie Majstry. O Majstrach bym nie wiedział gdyby nie Łukasz Budowlaniec. Filmy Łukasza Youtub mi zaczął polecać po oglądaniu Maria Bricomańca. A z kolei filmy
  • Odpowiedz
@NiebieskiWStringach: Z tymi krosami to tak nie do końca, jeżeli kanały już są zaprzyjaźnione i mają podobną widownię. Majstry potężnie zyskali, gdy zaczęli wstawiać filmy codziennie, Krzysztof z kolei wybił się na jedym filmie z kafelkowania, napędza go też grupa na FB. Z krosowania ich kanałów wyszły materiały raczej nudnawe i ani oni ani on wiele subów nie zyskali (akurat obserwuję to z ciekawości). Za to oni na pewno zyskają
  • Odpowiedz
@NiebieskiWStringach: jeżeli mówisz o wyjeździe na Zanzibar to chyba po pierwsze nie sądzisz, że tam da się jechać za 2 tys a po drugie to nie jest propozycja dla ludzi, którzy skończyli zawodówkę i chcą liznąć jakiejś wiedzy a target jest dość precyzyjnie określony: przedsiębiorcy, którzy chcą i ich na to stać żeby inwestować w nieruchomości wydadzą te pieniądze po to żeby się zintegrować i pogadać w miłych okolicznościach przyrody.
  • Odpowiedz
@jakisslawek: tak Sławuś, dobrze że Ty jeden masz równo pod sufitem. Krzycz tam więcej na pracowników tylko dlatego, że nie potrafisz prowadzić biznesu i obliczyć ile m2 betonu zamówić. Jestem ciekaw jak Ci wyjdzie opierzanie komina, bo po Twoich wypowiedziach sądzę, że żyjesz opóźniony o jakieś 50 lat i zostałeś wychowany w jakiejś dżungli.
  • Odpowiedz
Mario zrobił jeden remont mieszkania,

@berman: Jeden tylko publicznie pokazał. Swoją drogą niby wszystko jako tako porobił ale ośmieszył swoją "fachowość" montując idiotyczne schody- pewnie za friko je dostał.

@NiebieskiWStringach: Tak mnie zaciekawiło o kim mówicie, że zobaczyłem kilka filmów. Człowiek zionie na kilometr polem przyciągającym łatwowiernych idiotów. Niby nie oszukuje bo mówi w sumie to co każdy rozwinięty Homo sapiens jest w stanie sam wyczytać, wydedukować (o
  • Odpowiedz
@JetkaGietkaJakDetka: No tak, jeden pokazał i wystarczy. Mario to taka złota rączka jest, z wiedzą u niego gorzej. Tyle, że był pierwszy na yt i każdy go kojarzy. Ale i inni jutubowi budowlańcy potrafią się skompromitować, vide nowe odcinki z poddasza. Nie rozumiem tych ludzi, robią to zawodowo, powinni nabyć "Budownictwo ogólne" (taka książka, kilka tomów), albo "Poradnik majstra budowlanego" i poczytać, a nie czerpać wiedzę z jakichś szkoleń produktowych
  • Odpowiedz
@jakisslawek
Piszesz
"... którzy skończyli zawodówkę i chcą liznąć jakiejś wiedzy"
Znam ludzi po zawodówce co mają wiedzę większą niż nie jeden inżynier czy magister.
Wyobraź sobie, że nawet prowadzą firmy i dobrze prosperują.
  • Odpowiedz
@NiebieskiWStringach: nigdy Midel nie wspomniał (ani razu), że ten biznes jest prosty i że każdy zarobi miliony biorąc kredyt za kredytem... mało tego: wielokrotnie przed tym przestrzegał. Poza tym jakbyś poświęcił trochę czasu człowiekowi zanim go definitywnie ocenisz na tych łamach to byś wiedział, że on swój kanał kieruje do konkretnych odbiorców: głównie ludzi w średnim wieku lub młodych, ale takich którzy już osiągnęli dobre wyniki w biznesie (czytaj: mają
  • Odpowiedz
A do tej drugiej kwestii - możesz podrzucić linka do wypowiedzi, że będą "następni do likwidacji"? To jakaś ciekawa sprawa :)

@berman: to było chyba jak robili łazienkę u majstra i nie dali maty akustycznej.
  • Odpowiedz