Wpis z mikrobloga

• 598
Łudzicie się, że wyborcy PiS cokolwiek zrozumieją? Wręcz przeciwnie. Przecież to jest "kwik świń oderwanych od koryta". Podatek dotyka najbardziej znienawidzone grupy:

- złodziei przedsiębiorców
- zdrajców zagraniczne koncerny
- lewaków

Karnowski już pisze, że podatek powinien być wyższy, bo to sprawi tylko tyle, że "pociągi z pieniędzmi" jadące z Polski do Niemiec będą mniejsze.

Protest jest słuszny, ale nic nie da. Dla nich to tylko dowód, że robią dobrze.

#protest #media #neuropa #4konserwy
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jamtojest: Oczywiście że da, nie chodzi, żeby przekonać babcie spod podkarpackiej wsi, ale żeby na stałe odebrać im te kilkanaście dodatkowych % które mieli. Te 28-30% i tak będą mieli choćby nie wiem co zrobili, ale nie mogą mieć więcej. Potem dojechać ich elegancko Hołownią, który nie jest utożsamiany z Tuskiem i PO i opozycja przejmuje władze.
  • Odpowiedz
  • 1
@CzaryMarek: Nie jest utożsamiany? Jak trzeba będzie, to zrobią z niego gorszego niż Tuska. Zobacz, jak mało w sumie znany Trzaskowski stał się błyskawicznie uosobieniem zła, jak tylko pojawiły się plotki, że może kandydować. To jest siła tych mediów.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Wspólne listy opozycji to pomocna ręka dla PiS. Było w eurowyborach i się skończyło wielkim zwycięstwem PiS-u. Było w wyborach prezydenckich i się skończyło spokojną wygraną Dudy.
Jedyna szansa to zmniejszenie podziałów, tak żeby ten przepływ elektoratu z PiS-u na opozycje był łagodny, a nie wyznaczanie jakiegoś twardego podziału, na który PiS właśnie liczy.
  • Odpowiedz
  • 0
@jamtojest Dobra, daj alternatywę dla tych przygłupów. Masz taką? Jak dasz realną alternatywę, to poliniacy może otworzą ślepia. Na dzień dzisiejszy, nie macie żadnej alternatywy, poza tymi samymi mordami sprzed kilku lat.
  • Odpowiedz
@xxxCZARNY: Średnio inteligentna małpa wyrządziłaby mniej szkód, niż PiS. Każdy poprzedni rząd był lepszy. A argument, że ktoś inny też nie jest idealny, więc pozostawmy przy władzy najgorszą z opcji jest absurdalny.
  • Odpowiedz
@jamtojest: Sama prawda. Nawet mam znajomych czy w rodzinie, ktorzy niby pluja na kaczora i pis, a tez nie maja problemu z afera z mediami. No, poza tym ze dlaczego ja i inne g00wno nie leci.

Ten kraj nadaje sie do zaorania.
  • Odpowiedz
  • 0
@jamtojest Problem w tym, że każdna następna (oczywiście "następna" w sensie kadencji, bo od '89, to i tak te same mordy) władza jest coraz gorsza. I coraz bardziej utopiona w robieniu dobrze wszystkim, tylko nie obywatelom Polin. Każda następna kadencja rządu (bez względu na logo, nauczona biernością obywatela przynosi coraz większą patologię. Jestem pewny na 200%, że kolejna kadencja rządu (z innym logiem), przyniesie jeszcze większą patologię.
Już widać przygotowania pod
  • Odpowiedz