Wpis z mikrobloga

@bloodykisses: Ale że hodowlane są niby "zdrowsze"? Miałem dwa z zoologa i dwie emerytki z adopcji, wszystkie w sumie skończyły z guzami w wieku mniej-więcej 2 lat. Zawsze wydawało mi się, że to raczej normalna sprawa i można co najwyżej utrudnić sprawę nowotworą przez kastrację u weterynarza.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Metrozaur: jak wygląda życie ze szczurem? Jedzą np jedzenie które zostawisz na stole? Sraja do kuwety? Gryzą kable? Uciekają przez okna?
  • Odpowiedz
Gdzie nabyć szczurka, który nie umrze po dwóch latach, z powodu zdegenerowanego przez chów wsobny DNA?

@ohwell: to chyba trzeba znaleźć gniazdo dzikich i z---------ć jednego malucha od mamy.
  • Odpowiedz
jak wygląda życie ze szczurem? Jedzą np jedzenie które zostawisz na stole? Sraja do kuwety? Gryzą kable? Uciekają przez okna?

@paw4da: zjedzą wszystko, mój mi podpijał też kawę i w----y, bardzo lubiła, w przeciwieństwie do marchewki i piwa, które to ponoć szczurki uwielbiają ¯\_(ツ)_/¯
Można nauczyć załatwiania się do kuwety, ale mnie się nie udało, chociaż nie próbowałem zbyt długo, bo były ciekawsze rzeczy do roboty xD
Kabli nie gryzą,
  • Odpowiedz
@ohwell ja wziąłem od chłopa co miał na pożarcie dla węży xD w końcu coś mu się w głowie zmieniło i nie chciał już karmić gadów szczurami i wziąłem za darmo. Żyją. Są super.
  • Odpowiedz
@mycyly: nie pamietam czemu tak napisałam, na pewno nie umarły tego samego dnia, chyba w tym samym miesiącu i napisałam w przybliżeniu nie znając dokładnego dnia (lista założona dopiero przy którymś szczurze) :p
  • Odpowiedz