Aktywne Wpisy
Sebastix +358
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

ewolucja_myszowatych +284

linux mint 20.2 grafa intel hd 5500
#cpp #programowanie #linux #opengl
źródło: comment_1612380845RfgGkxMz18vBSGL5tPszvT.jpg
Pobierz@ImperiumCienia: nie renderuje się poprawnie/zawiesza się apka
Po prostu nic nie zapisywałeś do frame buffera który jest na GPU, dopiero teraz to robisz przez
glSwapBuffers.Wcześniej gdy OS przełączał się na twój proces, to w pamięci GPU (frame bufferze) wciąż była klatka wyrenderowana przez system i tym ją w swoim kontekście openGL po prostu wyświetlałeś.
@Passer93: Oprócz tego, że tak się dzieje również gdy aplikacja nie dojdzie do swapowania buforów i zostaje na ekranie to co było wcześniej ;)
Nie sugeruję, że tak ma OP, bo widać przecież w kodzie, że tam się nie ma co zawiesić. Tylko o to samo zjawisko przy braku swap buffers.