Aktywne Wpisy
zdarza mi się podejmować nierozsądne decyzje finansowe, ale potem słyszę, że ktoś robi wesele za 80k z którego nawet połowa się nie zwróciła.
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Mam do kupienia F30 320i z b48 z 2017roku, sprawdzona i jest bezwypadkowa, 1 właściciel(leasing) najechane 50k km salon Polska za 85k. Pierwsze pytanie - to dobra oferta ?
I teraz.. zastanawiam się czy kupić taka za 85k i mieć nadzieje ze nic sie nie zepsuje (sa jakies bolaczki? przypomne ze auto ma 50k przejechane i jest praktycznie w idealnym stanie dlatego mam nadzieje ze przez conajmniej nastepne 50k km bedzie bezawaryjne? dodam też, że bardzo dbam o samochody, olej i filtry co 8k km, jak coś jest nie tak to naprawiam od razu) Jakbym juz dal te 85k to chcialbym miec w miare pewnosc ze auto bedzie bezawaryjnie smigalo conajmniej te 3-4 lata...
Czy moze kupic cos tanszego, tez f30 ale ze starszych lat z mocniejszym n20(typu 328 lub 330) i liczyc sie z naprawami? Jak byscie do tego podeszli ?
#bmw #motoryzacja #pytanie #samochody
PS. Olej Longlife wymieniany co 10 tys. km, nawet częściej. wszystko robione na czas, po zakupie od razu wyłączony system Start-Stop.
"BMW to g---o" - słyszałem to od wielu posiadaczy tych aut, nie wierzyłem, ale teraz
Nie wspominająć o tym, że zdjęcie jest podpisane jako... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hyperlink: co ty tam robiłeś? Ja mam 328ix i nic takiego nie uświadczyłem, jedynie wymiany eksploatacyjne przez 6 lat. Tylko, że moje jest z polskiego salonu, nie sprowadzane, przebieg realny...
@Boroborro: Mam B48 po modach ze 184KM na 320KM i do teraz, 65 t.km zero usterek. Ludzie nie skarżą się na żadne popularne usterki. Silniki jeżdżą nawet w policji (330i w f30 lci
@Dejwi996: Elementy ślizgów, które pękły i wylądowały w misce olejowej.
@Bejro: @trololo55: Jeszcze na gwarancji poprawiane zabezpieczenie antykorozyjne pokrywy bagażnika i maski. Do tego akcja serwisowa na przekładnię kierowniczą. Jako że auto praktycznie z samego początku produkcji to miałem bardzo duże problemy z silnikiem (drgania na biegu jałowym, wyeliminowanie ich to była katorga przez mękę), raz auto mi zdechło zupełnie (odcięło prąd, nie była to wina akumulatora, jakieś zwarcie po umyciu auta, akurat wróciłem z podróży zagranicznej tym autem). Całe szczęście, że zdechło 3 km od domu. Przyspieszone zużycie klocków i tarcz mimo normalnej, delikatnej jazdy (w ciągu 60 tys. km 2 razy tarcze z przodu zmieniane i 3 razy klocki). Problemy z poszarpywaniem skrzyni. Problemy z jakością spasowania wnętrza (eliminacja trzeszczenia w środku). Ogólnie od groma pierdół i tak się zebrało. Faktem jest, że chciałem mieć auto w stanie idealnym (do tego też w sumie wliczyłem korektę lakieru i ceramikę więc trochę fanaberia, ale). Inny pewnie by tego nie zauważył i by jeździł, cieszył się dopóki auto by
W każdym razie mam kilku znajomych, którzy też mają relatywnie młode BMW i każdy narzeka. Skarbonka bez dna.