Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2662
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@Conscribo: traktuje antykoncepcję jako możliwość decydowania o własnym ciele. Nie uważam ze aborcja powinna być metodą antykoncepcji, bo do tego służą inne środki. Natomiast uważam że jak ktoś zajdzie w niechcianą ciążę to powinien mieć prawo do aborcji na życzenie, bez konieczności tłumaczenia się przed kimkolwiek.
  • Odpowiedz
@Amishia: Rozumiem koncepcje, ale hasło "Aborcja bez granic" nie trafia do mnie xD Kojarzy mi się z "Lekarzami bez granic". Poza tym aborcja bez granic mi się źle kojarzy jak hasło.
  • Odpowiedz
  • 4
@rachuneksumienia: Podżeganie – jedna z form popełnienia przestępstwa (forma zjawiskowa). Podżeganie polega na nakłanianiu innej osoby do dokonania czynu zabronionego (art. 18 § 2 kk)

Gdzie podżegam? Udzielanie informacji to nie nakłanianie :)
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że uratuje to chociaż jedną osobę przed niechcianą ciążą.

@Amishia: Jest też taki sposób, żeby nie kochać się z osobą, której się nie kocha, ale rozumiem, że dla niektórych #rozowepaski to za trudne...
  • Odpowiedz
@Conscribo:

Traktujesz aborcje jak bardziej metodę antykoncepcji[...]?

Za każdym razem autentycznie szokuje mnie to, że taka retoryka w ogóle jest w użyciu. Naprawdę? Kto mógłby w ogóle traktować aborcję jako metodę antykoncepcji? Abstrahując zupełnie od samego światopoglądu i moralności danej jednostki to absurdalnie niepraktyczny pomysł. Aborcja jest droga (chirurgiczna u sąsiadów kosztuje jakoś od 1500 do 2000 złotych, a za pakiet do farmakologicznej powinno zapłacić się co najmniej nieco ponad
  • Odpowiedz