Aktywne Wpisy
Przestałam jeść mięso jakieś dwa lata temu i to była jedna z lepszych moich decyzji. Znacznie urozmaiciłam dietę i jem wiele ciekawsze jedzenia za paradoksalnie mniej pieniędzy. I zdrowsze przede wszystkim. Ogólnie polecam wszystkim zrezygnowanie z większości konsumpcji mięsa, bo to zupełnie niepotrzebne.
#rolnictwo #dieta #neuropa #gruparatowaniapoziomu
#rolnictwo #dieta #neuropa #gruparatowaniapoziomu
Teuvo +31
kupiłem ciasteczka dla wszystkich @okusuri
27.01.2021 Dzisiejszy wpis:
1. Publikacja wyroku w sprawie aborcji to zwykła prowokacja i kpina i kolejny raz wyciąganie ludzi na ulice.
2. Maleje liczba przypadków tydzień do tygodnia mimo otwarcia szkół 1-3.
3. Plan kolejnych przesiewowych testów nauczycieli.
4. Minęło 9 dni od poprzedniego wpisu od tego czasu otwarło się kilka tysięcy biznesów mimo panujących obostrzeń. Rząd przymyka oko, o kontrolach co raz mniej słychać. Otwarcie podczas lockdownu = można pracować ale rząd nie wypłaci pożal się Boże tarczy. Za to zagranie powinien być sztum dla wszystkich posłów i posłanek.
5. Horban bryluje w mediach. Kilka tekstów największego z wirusologów:
Wstyd że taka osoba jest doradcą w takiej sprawie.
6. Na prawdę chce mi się juz tym rzygać, trzymam kciuki za każdy otwarty biznes, knajpę stok.
7. Stoki w Wiśle otwarte od 1.02.2021
Lek:
1. Amantadyna - ciągle bez potwierdzenia mimo, że widać poprawę wśród chorych po jej podaniu...w Polsce bada się jej pozytywny wpływ. Może coś będzie.
2. Raloksyfen - brak potwierdzenia,
3. Apronityna - brak potwierdzenia,
4. Favipiravir -brak potwierdzenia ale Węgry zamówiły dosyć dużą ilość
5. Coronavir - potwierdzony przez Rosję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6. Avifavir - jak wyżej
7. Molnupiravir - mieszane wnioski
8. Ivermectin - brak potwierdzenia
9. Remdesivir - potwierdzony i stosowany a jednak WHO nie poleca:)
10. Oleandrin - brak potwierdzenia
11. Casirivimab i imdevimab - zatwierdzone do użytku tzw. koktajle z przeciwciałami jako zwalczające infekcje.
12. Bamlanivimab - jak wyżej ale nie wiadomo co będzie. Na razie badają.
Coraz więcej mówi się o Nasal Spray, który ma pomóc w walce z koronawirusem. Spray do nosa ma zabijać wirusa już w przegrodzie nosowej. ciekawa sprawa, obserwujmy czy będzie to lobbowane.
Szczepionka:
W jednym z punktów nie przyszło 40% osób zapisanych na szczepienia.
https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce,szczepienia-na-covid-19--lekarz--nie-przyszlo-40-proc--zapisanych-osob,artykul,23029475.html#lekarz-dzis-nie-przyszlo-40-proc-zapisanych-na-szczepienie-osob
#koronawirus #koniecpandemii
Wołam plusujących ostatni wpis:
@HormoneMonstress, @LibertadParaTodos, @sprawek, @Khozana, @Energy5555, @ArcyPrzegryw, @Krzychh, @xed2, @LisekMelisek, @Bob_Rooney, @sunny-d, @nightdriver-v2, @Mr_Beniz, @Chuseok, @G00LA5H, @FishyGuy, @Kotiki_to_nie_foki, @fiolkins,