@eloar: no spoko, nie dogadamy się - ty ciągle mówisz o tym co się da i zamiast się chwilę zastanowić wolisz się dowartościowywać i obrażać rozmówcę.
Jeśli nie rozumiesz tego, że kompilator ułatwia pisanie działającego kodu to nie mamy o czym rozmawiać :)
Co się zaś tyczy argumentów "przeciw" - ja jakoś szczególnie anty PHP nie jestem, ale trafiłem na Reddicie na ciekawy wątek sprzed 3 lat pt "czego wam brakuje
@proszebardzo2: z tym też ciężko się kłócić bo jeśli do "wygenerowania" projektu ma wystarczyć framework, i zagadnienia samego języka nie są istotne, to taki projekt chyba idzie wyklikac w internetowym generatorze ( ͡°͜ʖ͡°)
Wy chłopaki nie rozumiecie na czym polega problem i patrzycie zbyt wysokopoziomowo żeby go dostrzec - a problem polega na tym, że jak zajebisty engine byś nie miał to i tak, gdzieś
Wy chłopaki nie rozumiecie na czym polega problem i patrzycie zbyt wysokopoziomowo żeby go dostrzec
Oho ucz mnie mistrzu. Argument twój był taki że pisanie dobrego kodu w PHPie zajmuje z jakiegoś powodu więcej "pracy" niż w innych językach, zupełnie to do mnie nie trafia. Jak ktoś tworzy coś poważniejszego to zwykle najwięcej czasu spędza myśląc jak coś napisać, niż pisząc sam kod, dla kogoś kompetentnego napisanie przemyślanego kodu w
@powaznyczlowiek: Znaczy ile tej pracy niby trzeba? Mi się czasem wydaje, że programiści piszący w innych językach mają się za lepszych, a nie mają pojęcia jak bardzo sprofesjonalizowane jest obecnie php. Python, czy nodejs to zabawki przy php jeśli chodzi o duże projekty. Jak zresztą wszystkie języki z kategorii "not invented here yet", których baza narzędziowa jest budowana od zera. Prosty przykład - pythonowe Django to framework prymitywny, na poziomie narzędzi
@powaznyczlowiek tzn ile pracy trzeba włożyć? jakie konkretnie widzisz bariery? ty za to wyglądasz jak typowy kuc z polibudy co mówi że PHP jest be bo to modne, a nie przytoczysz konkretnych argumentów
@powaznyczlowiek: Wiesz, ciekawe jakby wyglądał obrazek programistów java regularnie #!$%@?ących pełne stack trace z tomcata po API #!$%@?ących w mailach, że inaczej się ne da, albo "nie, nie naprawimy błędu przez który tracimy 2k PLN/h i klienci #!$%@?ą, bo my jesteśmy pro i mamy tylko automatyczne buildy nocne.". Nie wspomnę o .NETowcach, którzy nie potrafią zrobić poprawnie SHA na pliku binarnym i go przesłać. Mogę tak wymieniać do wieczora. Tyle Ci
@cppguy: @beerman: @korni007 Pytanko: Czy noscript potrafi rozpoznać popularne biblioteki typu react i je przepuszczać? Poprzez url czy nawet podpis cyfrowy?
60zl za brak reklam na Instagramie - kogoś #!$%@? xD Ja rozumiem te wszystkie opłaty za serwisy streamingowe itd, ale #!$%@? 60zl za jakiegos Instagrama, żeby sobie bez reklam posty i story oglądać? #instagram #facebook
Jeśli nie rozumiesz tego, że kompilator ułatwia pisanie działającego kodu to nie mamy o czym rozmawiać :)
Co się zaś tyczy argumentów "przeciw" - ja jakoś szczególnie anty PHP nie jestem, ale trafiłem na Reddicie na ciekawy wątek sprzed 3 lat pt "czego wam brakuje
Wy chłopaki nie rozumiecie na czym polega problem i patrzycie zbyt wysokopoziomowo żeby go dostrzec - a problem polega na tym, że jak zajebisty engine byś nie miał to i tak, gdzieś
Oho ucz mnie mistrzu. Argument twój był taki że pisanie dobrego kodu w PHPie zajmuje z jakiegoś powodu więcej "pracy" niż w innych językach, zupełnie to do mnie nie trafia.
Jak ktoś tworzy coś poważniejszego to zwykle najwięcej czasu spędza myśląc jak coś napisać, niż pisząc sam kod, dla kogoś kompetentnego napisanie przemyślanego kodu w
Czy noscript potrafi rozpoznać popularne biblioteki typu react i je przepuszczać?
Poprzez url czy nawet podpis cyfrowy?