Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 71
#!$%@?, zrobiłem taki zajebisty sos spaghetti, no normalnie od roku nic mi tak nie smakowało z rzeczy zrobionych przez mnie i gurwa musiałem kupić jakiś #!$%@? makaron, który psuje mi całe danie...

To gówno w ogole nie nabrało wody przez co lepi się do siebie, ciężko to wymieszać i jedząc to czujesz jakbyś jadł jakieś jakieś ciasto

#!$%@?... Nie polecam tego badziewia

#gotujzwykopem #zalesie
Pobierz
źródło: comment_16115958276GlXlsvIlqHcH6sA3cpKv9.jpg
  • 73
@CoreInside: dokładnie. Cienki. Bardzo leisty. Takie długie kluski. Niby mąka durum a lipa. Natomiast 10 minutowy też durum z biedry już jest spoko. Ja tego kupiłem bo nie zauważyłem,że kupiłem express i było niemiłe zaskoczenie :(
Dodaj odrobine oliwy albo oleju do wody jak gotujesz makaron. Albo zainwestuje w makaron barilla


@Reirethis: Widzę, że lubisz jeść makaron z sosem w wersji makaron osobno, sos osobno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JohnShelby: ten ekspres też jest z durum, ogólnie ekspres to określenie kształtu a nie tego z czego jest makaron, barilla też np. ma takie makarony są po prostu cienkie i rowkowane, żeby szybko się ugotowały ale skład ma taki sam jak ten zwykły podstawowy.
@Anty_Chryst: Też się kiedyś nabrałem i od tamtej pory uważnie sprawdzam dwa razy, żeby przez przypadek nie wziąć tego gówna. To się nie powinno nazywać spaghetti bo nawet ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu przypomina bardziej kluseczki babuni takie jak daje się do rosołu niż prawilny makaron.