Wpis z mikrobloga

• 0
Jak wdrożyć się najlepiej w zwift jeśli jeżdżę na rowerze typowo rekreacyjnie na trekkingu? Robiłem dystanse na 30-50km w lato. Czy istnieje jakiś program treningowy który pozwoli mi wejść z.poziomu rekreacyjnego do regularnej jazdy z lepszymi wynikami? #rower #zwift
  • 11
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wacky: zwiększy Ci moc. To znaczy że będziesz jeździł szybciej :D
Ale to jest program przy którym raczej odskoczni nie będzie. A w późniejszym etapie jest ciężka orka. Ogólnie jest ciężko, ale warto.
  • Odpowiedz
@wacky: @klark: imo te programy na zwifcie są strasznie przekombinowane i nie dają dobrych rezultatów. lepiej robić proste treningi z dwoma-trzema blokami.
z drugiej strony rozumiem też, że dla kogoś bez doświadczenia ciężko samemu rozpisać sobie trening
  • Odpowiedz
  • 1
@Im_from_alaska niektóre rzeczywiście, ale, moim zdaniem, generalnie są ok. Jak człowiek trochę pojeździ to może zacząć samemu coś układać, albo korzystać z gotowców z internetu.
  • Odpowiedz
@wacky: ride jest zawsze lepsze niż siedzenie na dupie.
możesz zacząć od 3x 10 minut w okolicach ftp (z odpoczynkiem 3 minuty między każdym interwałem) + rozgrzewka i cool down. kolejnego dnia krótsze, ale bardziej intensywne interwały, kolejnym razem zamiast dzielić 3x 10 minut, zrób 2x 15 itd.
tu masz rozpisane ile powinien trwać interwał przy danej intesywności i na podstawie tego możesz sobie budować sam trening.
  • Odpowiedz
@wacky: Będzie z +3 Jak się przesiądziesz na szosę, ale nie jest to tak duża różnica jak niektórzy się spodziewają. Gdzieś w okolice 25-27km/h (albo 30 na szosie) powinieneś dobić samym jeżdżeniem, potem trzeba już zacząć kombinować, żeby mieć dalszy progres. Jedną z podstawowych rzeczy jest systematyczność, jak będziesz po prostu jeździł regularnie to powyższe prędkości powinny przyjść z czasem. Dobrze, żebyś robił też dłuższe dystanse (2-3h jazdy).
Zwift to
  • Odpowiedz