Wpis z mikrobloga

@Karmel123
@DelicjeSzampanskie
@Sirion ludzie o jakiej jakości wy mówicie bo chyba nie da sie miec gorszej.

@Chlejus zainwestuj w najtańsze nawet uzywane radio które obsługuję bluetooth, albo lepiej ma aux z przodu panelu dla wygody i wyjdziesz na tym sto razy lepiej. Na tych kasetach i transmiterach mozna przemówień hitlera słuchać co najwyżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Mileniusz: OP się pyta jak w przypadku jego radia najlepiej odtwarzać swoją muzykę a ty mu proponujesz kupno innego radia. Jak ktoś pyta jak naprawić swojego golfa to też piszesz żeby się przeszedł do salonu kupić Mercedesa?
  • Odpowiedz
ludzie o jakiej jakości wy mówicie bo chyba nie da sie miec gorszej.

@Mileniusz: da się, transmiter FM zawsze będzie miał gorszą jakość od połączenia kablem czy połączenia BT bezpośrednio z radiem. Chodzi o możliwości pasma FM które jest bardzo ubogie. By nie usłyszeć różnicy w jakości musiałbyś chyba jeździć cinquecento ze zużytymi głośnikami w każdym innym przypadku jeżeli nie masz uszkodzonego słuchu bez problemu słychać różnicę. Ci którzy piszą, że
  • Odpowiedz
@DelicjeSzampanskie
@Sirion najtańsze radia z tymi opcjami (nowe ch**we) sa Za 40 zl, uzywane lepszej klasy kolo 50 zl, lepszy transmitter tyle samo kosztuje. Wymiana radia to 3 minuty. Op moze pytal o co innego ale zawsze podsuwa się najlepsze rozwiązanie a nie takie jak ktoś nie znający sie zaproponował.
  • Odpowiedz
@Karmel123
@ksiak ok ja audiofilem nie jestem ale widzę, ze tutaj trafiłem na kolegów z niższymi wymaganiami. Wolal bym w ciszy siedzieć niz palowac sie jakością z takich wynalazków, ale co kto lubi ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mileniusz: ale ja nie mówię że kaseta jest super, op się zapytał jak podłączyć telefon to odpowiadam że najłatwiej kasetą i że kaseta>transmiter, wiadomo że radio będzie jeszcze lepsze ale kaseta spełni swoje zadanie
  • Odpowiedz
ok ja audiofilem nie jestem ale widzę,

@Mileniusz: ale tutaj nie chodzi o bycie audiofilem, do tego bardzo bardzo daleka droga. Każdy ma pewien próg tolerancji i dość często rośnie on wraz z naszym doświadczeniem. Wiele osób gdy zasmakuje czegoś lepszego, raczej nie wróci do gorszej opcji o ile nie będzie w kryzysowej sytuacji.
Tutaj dochodzi aspekt ceny, przeskok jakości za stosunkowo niską cenę. Transmiter jest przydatny w pewnych sytuacjach ale
  • Odpowiedz
@Chlejus: polecam dobry transmiter, ten xiaomi roidmi bedzie okej. Używam od 2 lat nie zamieniłbym na nic innego, jakość super, nie zdarzyło mi się mieć zakłóceń.

To duża wygoda. Nie bawisz sie z jakimiś dziadowskimi kasetami na kablu. Jak sobie dobrze ustawisz to od po wejściu do auta może się łączyć automatyczniem z telefonem, a nawet jeśli chcesz automatycznie może puścić muzykę z wybranego źródła bez wyjmowania z kieszeni.
  • Odpowiedz
kaseta za 5 Ziko będzie lepsza niż transmiter za 50?

@Chlejus: nie. Bierz Roidmi 3S, czy jakoś tak. Ja mam już kilka miesięcy i jest w pytę. Najlepszy zakup do auta ever.
  • Odpowiedz
Miałem taką kasetę i jakość była tragiczna ale może to po prostu wina mojej sztuki teraz mam transmiter na blututh i gra zajebiście tylko musisz pamiętać żeby ustawić odpowiednie pasmo tak żeby częstotliwość twojego transmitera była jak najdalej od silnych stacji
  • Odpowiedz