Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach

https://twitter.com/SenTedCruz/status/1352040800646029312
#usa #neuropa #globalneocieplenie
źródło: comment_1611225907v9LwY7mhStsFwh09mblaQT.jpg
PobierzOcasio-Cortez mu odpowiedziała.
https://twitter.com/aoc/status/1352128118035722240
Nie rozumiecie chyba aluzji:
"Pittsburgh tradycyjnie uznawany jako centrum przemysłu hutniczego w Stanach Zjednoczonych, nosi przydomek Miasto Stali".
Porozumienie paryskie uderza w amerykański przemysł ciężki. Miasta, w których nie ma przemysłu ciężkiego nie zostaną bezpośrednio dotknięte (czyli np. Paryż).
Nie neguję całkowice, ale nie oszukujmy się - obostrzenia środowiskowe nie pomagają.
Sugerujesz, że w latach '70 - '80 przemysł stalowy w Chinach i Indiach był na wyższym poziomie technologicznym?
Żeby się przed tym uchronić zniszczmy własny przemysł i wyprowadźmy go do Azji - tam atmosfera jest inna.
@ghostface:
Tak dlatego te same organizacje postulują likwidacje elektrowni atomowych.
Emisja CO2 cały czas się zwiększa.
Emisja CO2 się zwiększa, więc trzeba jeszcze radykalniejszych posunięć.
Nie rozumiecie chyba aluzji:
"Pittsburgh tradycyjnie uznawany jako centrum przemysłu hutniczego w Stanach Zjednoczonych, nosi przydomek Miasto Stali".
Porozumienie paryskie uderza w amerykański przemysł ciężki. Miasta, w których nie ma przemysłu ciężkiego nie zostaną bezpośrednio dotknięte (czyli np. Paryż).
@LaurenceFass: No właśnie po przeczytaniu o Pittsburghu od razu było wiadomo ze po prostu