Wpis z mikrobloga

Jeden gość z mojej roboty kupił sobie dwuletnią dacię logan za gotówkę, trafił dobrą cenę. To auto idealnie do niego pasuje- ma jedną kobietę z którą jest od 20 roku życia, dwójkę dzieci, taki stateczny, skromny i poukładany gość no ale mniejsza z tym. Bardziej chodzi mi o to że wczoraj przyjechał tym loganem pierwszy raz do pracy i wyobraźcie sobie że śmiechów nie było końca. Ludzie którzy jeżdżą 15 letnimi golfami, beemkami i audicami mieli k---a czelność z niego szydzić bo kupił 2 letnią dacie. Nawet kierownik chciał być dowciapny i rzucił jakimś betonowym tekstem w stylu "francuskie to są dobre sery i wina, a nie samochody hehehe" a debil sam jeździ 8 letnim seatem ibizą. Mało tego, śmiali się nawet ludzie którzy w ogóle nie posiadają żadnego samochodu bo nie są w stanie sobie na niego uzbierać. Czujecie to? To jest mentalne dno i gardzę takimi ludźmi.

#motoryzacja #pracbaza
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przypomniala mi sie pierwsza po skonczeniu szkoly, zarobki 1800 na reke, Polak mi sie zwierzył ze cisnie nadgodziny bo ma kredyt, przykra sprawa zarobki marne i jeszcze kredyt na mieszkanie. Jaki ja p------y byłem ze tak pomyslalem, okazało się , ze typ mial kredyt nie na mieszkanie a na auto, nie kredyt a tak dokladnie to pożyczke i nie na auto a dokladnie na passata xDDD
  • Odpowiedz
@NiedzielnyMirek: dobra nigdy nie jeździłeś za granice i nie ściągałeś popsutego auta do polski.
Dla przykładu audi a3 rozsypał się rozrząd: oddałem auto za darmo bo koszt lawety 3k pln, koszt nowego silnika 3k pln mechanik z 2k pln a to wychodziła wartość auta.
Następny peugeot 3008 odkupiony od ojca który kupił go w salonie: wypalony zawór: kompletny remont silnika, koszt: laweta 3k, remont 7k.
Nie licząc czasu i nerwów
  • Odpowiedz
@Menel94 Ta sama historia od różowej z pracy jak SPRZĄTACZKA się pochwaliła że z mężem wzięli nowa Dacie Sandero z salonu. Bez kredytu, uzbierali chcieli mieć nowy samochód. A najbardziej się śmiali właściciele Astry II
  • Odpowiedz
@Menel94 to zależy jak kto podchodzi do motoryzacji. Mam w domu roczna dacie dokker 1.5 lpg i 12 letnie renault megane 3 2.0tce. I mimo że Dacia jest w miarę nowa to zdecydowanie lepiej pod każdym względem wypada megane. Dacia to auto które ma Cię przewieźć z punktu A do B i tyle, równie dobrze mógłbyś jechać autobusem. Przyjemność podobna, a technologia zastosowana w aucie to są lata 2000-2004.
  • Odpowiedz
@Menel94: no i mam dysonans poznawczy, bo z jednej strony słuszna postawa, bo prawie nowe i z gwarancją, z drugiej jednak, 10 letnia klasa "premjum" będzie lepsza i prawdopodobnie zrobi jeszcze 300kkm a daczja się s-------i za 30kkm. nie wspomnę już o wyposażeniu no i wrażeniach estetycznych. pozdrów ziomeczka,
  • Odpowiedz
Ale z czego oni się śmiali bo nie kminię. Nie znam się na motoryzacji i wpisałem dacia logan w google. To auto wygląda jak każde inne.

@skk1993: Do momentu az wejdziesz do srodka.
  • Odpowiedz