Aktywne Wpisy

proweniencja +327

vieniasn +24
no i teraz nie czuję się bezpiecznie we własnym domu
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć
ktoś tu był i naruszył spokoik izdebki to niewyobrażalne jest takie że ktoś był w jedynym miejscu na świecie które jest bezpieczne dla mózgu
straciłem ostatki spokoiku który był mi tak potrzebny
spokoik to najwyższa wartość a nie mam go
nie wiem jak tak żyć
źródło: temp_file3700780651222389400
Pobierz

#bieganie #sport
@Rogi_: tak jak i Ci co biegają "w ciepłym" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Pierwsza warstwa bielizna termo
Druga bluza techniczna plus spodnie ocieplane ew. getry
Trzecia wiatrówka.
No i czapka oczywiście syntetyczny materiał plus komin albo kominiarka
To nie musi być och ach sprzęt górna pólka. Budżetówka z sieciówki daje radę. Grunt to się nie przegrzać i po biegu nie wychłodzić. Runda i do domu. Kilka minut chodu na wyciszenie
Pierwsze dwa kilometry czuć chłód
Nie.
@nieocenzurowany88: to nie mróz.
Tak. Kwestia ubrania tak jak pisał @DzikuDziczyzna Ja mam jeszcze taki patent jak jest -5 i niżej, druga czapka za pasem, którą zakładam w drugiej części biegu. Chronię zatoki
@DzikuDziczyzna: to po co biegać?
@DzikuDziczyzna: zdecydowanie nie, nawet ultrasi biegający na biegunie oddychaja przez usta
"Oddychanie podczas biegania zimą
To temat dość kontrowersyjny. Wiele osób zimą woli oddychać nosem. Wynika to z obawy przed chorobami gardła i płuc. Zawodowi biegacze zalecają jednak oddychanie gardłem. Organizm potrafi przyzwyczaić się do wszystkiego, także do pobierania zimnego, nieogrzewanego nosem powietrza. "