Wpis z mikrobloga

Polska szkoła jazdy, czyli gdy widzimy samochód na kończącym się pasie, który chce przed nas wjechać dajemy gaz w podłogę i ścigamy się, aż do kolizji. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Podejrzewam, że film zniknie tak szybko jak został wstawiony. Ja oczywiście będąc na miejscu tego po lewej bym odpuścił widząc takiego debila jak nagrywający, ale jak można tak jeździć i jeszcze wrzucać to do internetu :-)
Do tego opis filmu "Debil nie wiedział kto ma pierwszeństwo".

#stopcham #motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #samochody #brd #prawojazdy #ruchdrogowy
errorek95 - Polska szkoła jazdy, czyli gdy widzimy samochód na kończącym się pasie, k...
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@joniu:

4. Zapis dotyczący "jazdy ze znacznie ograniczoną prędkością" dotyczy TYLKO korków, a nie spowolnienia ruchu

Musimy pamiętać, że to nadrzędna zasada dotycząca wszystkich sytuacji, bez względu na liczbę pasów i organizację ruchu. Zasada jazdy na suwak obowiązuje tylko i wyłącznie w korkach i to wtedy, kiedy WSZYSTKIE pasy są zakorkowane. To ostatnie zdanie rozwiewa też wątpliwości dotyczące następnego wyjątku od pierwszeństwa.
  • Odpowiedz
Mi najbardziej szkoda byłoby auta, najpierw człowiek jeździ szuka aby nie było bite .Później dokłada do auta aby stan techniczny się zgadzał, następnie r---------i auto w imię zasad. Później przychodzi na wykop z płaczem, że go ubezpieczyciel oszukał, a na końcu, że auto musi sprzedać poniżej rynkowej wartości, bo janusze przyjeżdżają z miernikiem grubości lakieru, jak chcą nowe to salonu.
  • Odpowiedz
chyba mało jeździłeś przez te 11 lat. Codziennie nie trudno o kogoś kto wymusi pierwszeństwo.

@zortabla_rt: A przeczytałeś mój post? Tam jest napisane "takie sytuacje to się ma prawie codziennie".
  • Odpowiedz
Jeżdżę już z 11 lat i gdybym się tak sugerował tylko tym, że "ja mam pierwszeństwo" to do tej pory zabił bym już kilku pieszych i uczestniczył w kilkunastu wypadkach/kolizjach xD

@rzeznia22: Dokładnie, ale to trzeba dorosnąć. Ale jak ktoś jeździ starym gruzem, naprawia u mietka to wychodzi na plus z ubezpieczenia. Normalnemu człowiekowi szkoda czasu na użeranie się z mechanikami, serwisami, autami zastępczymi. Jeśli można jakieś sytuacji uniknąć to
  • Odpowiedz