Wpis z mikrobloga

@Utero: przecież taki układ mieszkania można znaleźć do dziś w blokach z płyty tylko trzeba by było wstawić ścianę przy przejsciu z kuchni do salonu bliżej balkonu i jest to układ który widziałem u wielu znajomych w blokach z płyty w wawie XD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Utero: dla jednej osoby luz, dla dwóch już będzie ciasnawo. Nie ma stołu dla 4 osób, blat w kuchni to nawet na jedną osobę nie jest. Wannę bym na kabinę zamienił. Tylko dwie szafy? Fajne mieszkanie jak masz 25 lat, bo z dzieciakiem to będzie klatka.
@Bord: nie, z zawodu jestem projektantem wnętrz i widze jak ludzie bez wiedzy i wyobraźni kaleczą swoje i cudze mieszkania, bo im się wydaje, ze tak będzie super.
I tak, w moim zawodzie takie obrazki służą pokazaniu docelowego rozwiązania. Nazywa się to projektem. Więc jeśli:
1. Nie miałeś tego na celu,
2. Nie znasz się na tym,
To proponuje nie podsuwać innym tak idiotycznych rozwiązań, bo jeszcze nie daj boze skorzystają
Wlasnie sama nie wiem jak to dziala, obecnie wynajmuje kawalerke 32m, ma kibelek osobno, przedsionek, przechodnia kuchnie i spory pokoj. Jakims cudem wyglada o wiele przestronniej od 40m znajomej. Moze to kwestia rozplanowania pokoju? Ona ma mieszkanie w bloku z wielkiej plyty, ja na poddaszu niskich bloczkow dwupietrowych.
Widzę, że wylało się sporo szydery że co to #!$%@? jest za klatka. Ludzie, ja wrzuciłem fotkę z inwestycji Budimexu w Warszawie przy Mińskiej, która przeglądałem. Ani nie kupiłem ani nie naganiam. Ale przeglądając dziesiątki rzutów, gdzie na 50 metrach jest ciemny aneks kuchenny a sam korytarz ma z 8 metrów, uważam że przyzwoicie zaprojektowano 41 metrów i jest spora możliwość zmian własnych.

Pozdrawiam