Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Blueweb: jeśli mogę coś podpowiedzieć, to zmień ryż na brązowy - ten co jesz, to węglowodany proste. Brązowy, to złożone, dłużej się wchłaniają, cukier tak nie skacze i dłużej nie jest się głodnym :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vomalio: białe pieczywo też jest smaczniejsze niż razowe :D kwestia przyzwyczajenia. Wiem, że przy diecie należy jeść węglowodany złożone. A z racji bawienia się przez jakiś czas z glukometrem wiem, że faktycznie wyrzut glukozy do krwi wygląda zupełnie inaczej
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PoisonGirl: akurat białe pieczywo dla mnie nie ma smaku ¯_(ツ)_/¯
Przy diecie należy jeść to, co jesteś w stanie utrzymać. Po co jest niesmaczne, jeśli można jeść smaczne jedzenie.
Nie spotkałem się jeszcze z kimś kto by powiedział że makaron pełnoziarnisty czy ryż brązowy jest smaczniejszy xD
@PoisonGirl: Akurat bułeczki razowe są bardzo dobre, takie z ziarnami to już w ogóle mmm. Chlebek też. Ale ryż brązowy jest #!$%@? xd
Nie wszystkie spożywane Ww muszą być złożone, zależy ile ich spożywamy. Jeśli jemy sporo, to jedzenie samych złożonych może źle wpłynąć przez dużą ilośc błonnika.