Aktywne Wpisy
zloty_wkret +137
Dlaczego świadomi mężczyźni wybierają za żony 10-15 lat młodsze od siebie dziewczyny?
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
Bo prawdopodobieństwo, że taka dziewczyna będzie życiowo "czysta", bez przejść, dziwnych akcji, bez wielu grzechów, karuzeli kutang jest bardzo wysokie. Nie ma nic piękniejszego u kobiety jak czystość, niewinność, szlachetność. Taka dziewczyna nigdy nie straciła kręgosłupa moralnego, nigdy nie zrobiła nic wbrew sobie. Jest jak nierozwinięty, rzadki kwiat, który trzeba pielęgnować, żeby pokazał swoje piękno.
Wam wmówiono, że rozwiązłość, niedbanie
R_O_T_T_E_N +1034
tl;dr: administracja budynku odmawia mi zgody na zwiększenie mocy przyłączeniowej w mieszkaniu, pomimo że jestem gotów ponieść wszelkie wymagane koszty, czy mogę coś z tym zrobić?
Kilka miesięcy temu zaczęliśmy remont mieszkania w bloku z wielkiej płyty (duży blok, 200+ mieszkań), zachciało nam się indukcji, zmywarki i całej masy innych sprzętów, jakiś czas temu w budynku był remont całej instalacji, do każdego mieszkania jest doprowadzony przewód 5x6mm2, do tego duże kanały instalacyjne, tak że jak trzeba jeszcze coś zmienić to bez żadnego kucia. Wstępnie rozmawiałem wtedy telefonicznie z administracją i powiedziano mi, że nie powinno być raczej problemu ze zwiększeniem mocy. Rozmawiałem też z Innogy, tak samo powiedzieli, że nie ma problemu, grosze będzie mnie to kosztować, ale muszę mieć pisemną zgodę od zarządcy budynku. Wysłałem jakiś czas temu wniosek do administracji o 13 kW, elektryk który zrobił mi już całą instalację polecał nawet więcej (i też jak obejrzał instalację na korytarzu to mówił, że raczej problemu nie będzie), długo czekałem na odpowiedź, dzisiaj dzwonili do matki, która jest właścicielem mieszkania, jutro mają do mnie jeszcze zadzwonić, ale z tego co mi przekazała to nie wyrażają zgody i jest to chyba typowe "nie, bo nie", "w wieżowcach się nie da", ja jestem gotów ponieść jakieś większe koszty, ale i tak jedyne co mogę dostać to 6 kW. Matka powiedziała, że co to jest te 6 kW, żelazko, które ostatnio kupiła ma ponad 3000 W, a koleś do niej, że takich żelazek nie ma i kupiła jakieś niezgodne z przepisami. Czy coś mogę z tym dalej zrobić, gdzieś się odwoływać, sądzić z nimi?
#pytaniedoeksperta #wielkaplyta #wspolnotamieszkaniowa
https://www.philips.pl/c-p/GC4909_60/azur-zelazko-parowe
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie zwiększanie mocy z 5 na 13kW żeby mieć 3f jest praktycznie wirtualne.
Tak BTW to jakiej dokładnie zgody potrzebuje operator? Co ma się w niej zawierać?
@Singularity00: działać, działa, ale ograniczona o połowę, tak że normalnie 2 palniki jednocześnie i to bez power boosta, a wszystkie 4 tylko z połową mocy, tak że lipa trochę. Poza tym jest jeszcze całą masą urządzeń i trzeba będzie się ze wszystkim ograniczać
@Templar: a to ja mam 4 na jednej fazie. Moja płyta z ikei ma boost i działa ale nie gotuje tyle by sprawdzać ile naraz palników zadziała na wysokiej mocy.