Wpis z mikrobloga

Jakbym miał władzę, to wprowadziłbym prawo pozwalające wyzwać na challenge każdego właściciela sprzedawanego mieszkanie, podającego opis typu "10min pieszo od rynku". Jeśli taki właściciel, czy deweloper nie zdoła przejść pieszo do centrum, w określonym w swoim ogłoszeniu czasie, będzie zobowiązany sprzedać nieruchomość za 50% wartości ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nazwałbym to prawem spacerowicza.
#glosujcienamnie #nieruchomosci
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CyrekLax: Najlepiej od razu wszystkich tych, co mają więcej mieszkań wysłać do obozów pracy, pozbawić majątków, zdegradować. Już był kiedyś taki pomysł. Nie jesteś oryginalny.
  • Odpowiedz
akbym miał władzę, to wprowadziłbym prawo pozwalające wyzwać na challenge każdego właściciela sprzedawanego mieszkanie, podającego opis typu "10min pieszo od rynku"

@CyrekLax: to powinno być szersze i działać na wszelkie obietnice w reklamach typu "do 5x mocniej", "do 10x dłużej". Konsument rzuca "sprawdzam", zleceniodawca reklamy ma udowodnić, że nie kłamie.
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: ale rądo matecznego jest blisko z buta na rynek bo mieszkałem na komandosów. Chodziłem sobie na spacery z dziewczyną na rynek jak i kolega mieszka na matecznego i go też pieszo odwiedzałem
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: no bo blisko to pojecie wzgledne, dla jednego blisko to od Gdańska do Zakopanego, a dla drugiego to bedzie przejechanie całej polski i wyprawa na ktora sie trzeba przygotowac
  • Odpowiedz
@CyrekLax: Ja raz tak wynająłem nocleg w Zakopanem 15 min spacerkiem do krupówek - a jeszcze wtedy byłem na tyle głupi, żeby sprawdzić na mapie. Polazłem na Krupówki, ponad 30 minut (no jakoś nie dużo - do zaakceptowania). Pytam z ciekawości właściciela, że jak on podawał te 15 minut to chyba trzeba biec.

A on:

Nie że tu jest taki
  • Odpowiedz