Miraski #emigracja #uk wiecie cos na temat tego ze trzeba mieć negatywny test przed wjazdem? Jakieś info z punktu widzenia podróżnego?
Na stronach rządowych padaka, żadnych konkretów, przewoźnik tez nic nie wie a tak to tylko info z zeszłego tygodnia ze „from next week” i ze bez wyniku kara £500.
Kurla w sobotę samolot mam do #szkocja #edinburgh i nic nikt nie wie.
@Buntro: a co chwilę kto co innego pisze. W radio mowili ze tylko z negatywnym testem wpuszczaja. Niedlugo ma byc konferencja Borysa i pewnie nowe obostrzenia bo przedwczoraj w------o strasznie duzo zakarzen i zgonów.
@johnmorra: Oo faktycznie, info od Borysa powinno być legit. Ale troche żenada ze gadają w zeszłym tygodniu ze od przyszłego po czym w poniedziałek dalej nic nie ogłosili.
@Radek41: Ciekawe tylko czy dowala effective immediately. Jakby ogłosili w czwartek to na piątek / sobotę może być ciężko ogarnąć test jak są kolejki i wgl (tak słyszałem bo sam nje robiłem)
@Radek41: Dzięki za info. Wrzucili to gdzies na gov.uk? Bo jak szukam to tylko mi wychodzi to co ostatnio, że „goverment will set out the standards” a na razie bez detali jaki to ma być test ( ͡°ʖ̯͡°)
Na stronach rządowych padaka, żadnych konkretów, przewoźnik tez nic nie wie a tak to tylko info z zeszłego tygodnia ze „from next week” i ze bez wyniku kara £500.
Kurla w sobotę samolot mam do #szkocja #edinburgh i nic nikt nie wie.
@johnmorra: Oo faktycznie, info od Borysa powinno być legit. Ale troche żenada ze gadają w zeszłym tygodniu ze od przyszłego po czym w poniedziałek dalej nic nie ogłosili.
jest na stronach dept for transport