Wpis z mikrobloga

  • 17
Polecam raz w miesiącu po porcjować wszystko i wrzucić do zamrażarki. Wystarczy potem tylko rozmrozić gotową porcje i zrobić obiadek.

W tym miesiącu: mieso mielone z szynki, kurczak, łopatka, krewetki, cukinia, papryka, marchew z cebulą, mix warzyw. Do tego jeszcze opakowanie fasolki szparagowej, chińszczyzny, trio warzyw, pietruszka i koperek.

#gotujzwykopem #gzw #gotujzmikroblogiem #lifehack
Dawtona - Polecam raz w miesiącu po porcjować wszystko i wrzucić do zamrażarki. Wysta...

źródło: comment_1610124268GBZ30fnW0n4gv9LGRJlqMc.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Dawtona: to nie lepiej na gotowo?
Ja zawsze jak robię nowy obiad robię x2/3 a potem do zamrażalnika.

No i chciałbym zwrócić uwagę że jak kupujesz mięso że sklepu to może pochodzić z rezerw armir i być wcześniej głęboko mrozone.
  • Odpowiedz
@BajerOp: Jak czasem nie chce mi się albo mam mało czasu, to jest super opcja!
@Sl_w_k_1: Wolę właśnie pomrozić poszczególne składniki, a potem zrobić jedzenie.
@AAROSHE: woreczki po warzywach myję i ponownie wykorzystuje
@karmelkowa: ogólnie warzywa można do roku nawet, ale u mnie mrożonki max 2 miesiące, staram się robić sobie takie miesięczne zapasy.
  • Odpowiedz
@karmelkowa: też to sobie robiłam, teraz póki nie wyczyszczam zamrażarki nie robię nowych zapasów, ogólnie jak dobre woreczki masz to naprawdę można długo trzymać rzeczy i nie przechodzi smak oraz zapach mrożenia.
  • Odpowiedz