Wpis z mikrobloga

Jeśli kogoś by interesował taki efekt (albo nawet lepszy, na wzór telewizorów Philipsa z ambilightem), to istnieje oprogramowanie Ambibox na PC, które na to pozwala ;) Gotowe paski led można kupić, albo samemu sobie złożyć na arduino.
  • Odpowiedz
@cheeseandonion: @TheLSC: zwykle jak pytam kogoś kto ma ten cały ambilight to mi mówią że fajne włączyć do filmiku czy pokazać znajomym na imprezie, ale podczas normalnego korzystania podobno męczy oczy i niepotrzebnie rozprasza i lepiej jest bez. Macie z tym jakieś doświadczenia?
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Generalnie używałem tego przy monitorze komputera długi czas i dużą zaletą było to, że nie potrzebowałem dodatkowego oświetlenia na biurku, a nie lubię korzystać z komputera w nocy przy samym monitorze. Na plus jest fakt, że mimo wszystko jest to słabsze oświetlenie niż typowa lampka na biurku, co sprawiało, że w moim przypadku oczy męczyły się mniej :) Aktualnie mam większy monitor i poprzedni zestaw średnio pasował, ale mam
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Dodatkowo w programie można ustawić tak, że ten "ambilightowy" efekt uruchamia się tylko przy np. graniu, albo oglądaniu filmu, a na co dzień można mieć jednolite, neutralne podświetlenie.
  • Odpowiedz