Aktywne Wpisy
zawisztheblack +735
Chwalę się - pierwsze auto z salonu. W porównaniu do Grande Punto... nie ma porównania. To jak postawić obok siebie powóz konny i rakietę, zarówno pod względem osiągów jak i wyposażenia. Wiem, że to relatywnie tanie auto, ale dla mnie przeskok przeogromny. Na chwilę obecną jestem zachwycony, jako samochód na dojazdy do pracy (50km dziennie) i jeżdżenie po województwie w promieniu 150km spisuje się idealnie. Zapas mocy z fotowoltaiki sprawia, że śmigam
źródło: IMG_20250816_075032
Pobierz
WielkiNos +186
Dzień dobry. Oto przykład jak my Polacy potrafimy się zjednoczyć i działać razem kiedy trzeba. Robi wrażenie.
#sopot #polska #dzieci #czujedobrzeczlowiek #morze
#sopot #polska #dzieci #czujedobrzeczlowiek #morze
źródło: temp_file5699596488632289574
Pobierz

Tytuł: Dzikie Serce. Tęsknoty męskiej duszy
Autor: John Eldredge
Gatunek: #psychologia
★★★★★★★★★★
Przeczytałem tę książkę w ramach samonaprawy, której próbuję dokonać od jakiegoś czasu. Męska natura (damska również) rozłożona na elementy pierwsze - podczas czytania miałem momenty jakbym oberwał pięścią. Rozpracowane zaniedbania, błędy oraz krzywdy ze strony systemu edukacji oraz rodziców, które niszczą nas w dzieciństwie, a potem wloką się przez naszą dorosłość, a my to bagatelizujemy lub nie zdajemy sobie z tego sprawy.
Dużo nawiązań i odwołań do religii chrześcijańskiej - autor nie ukrywa swojej wiary, ale nie jest to nachalne. Są to raczej trafne spostrzeżenia, a także co ciekawe krytyka samego Kościoła gloryfikującego słabość i uległość jako sposób życia.
Polecam lekturę wszystkim zagubionym mężczyznom, również kobietom które cały czas tęsknią "za prawdziwymi" mężczyznami i zastanawiają się co się stało, że ich partner taki nie jest lub mogą takiego znaleźć. Również rodzicom, przyszłym lub teraźniejszym - bo cytując "lepiej tworzyć zdrowe jednostki, niż naprawiać chorych dorosłych".
#bookmeter
źródło: comment_1610121598yrK8toQqJRy1kToeXd3S1Q.jpg
PobierzTak długo autor nakręcał opisem, że odkrył ten magiczny pierwiastek, bez którego każdy mezczyzna czuje się wybrakowany (a robi to naprawdę umiejętnie), że jak się okazało, że na koncu chodzi o Boga i wiarę, to miałem ochotę wyrzucić płytę przez okno (audiobook).
@noniemogie: w sedno.