Wpis z mikrobloga

@Agemaker: no nie wiem. Brak rzetelnych informacji, ignorowanie pacjentów czekających na sorze (swoje widziałem) to definitywnie jest ratownictwo. Brak informacji co się dzieje z pacjentem w trakcie akcji to też jest ratownictwo. Powiedzmy, że zagalopowalem się z robieniem więzienia że szpitala, bo to faktycznie nie jest już ratownictwo, ale to przez wnerw, brak zaufania i brak szacunku dla całej obecnej służby zdrowia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KingFight: wszystko zależy jak się będą utrzymywać przeciwciała, jak na razie minęło 8 miesięcy od pierwszych szczepień i przeciwciała utrzymują się nadal

@Agemaker: mowa o przeciwciałach IgG? Jaka jest ich ilość po szczepieniu w skali czasu? Ile zaraz po, a ile zostaje po kilku miesiącach? Można gdzieś konkretnie poczytać?
  • Odpowiedz
@sasik520: Brak rzetelnych informacji o czym? Ludzie przychodzą na sor z bzdurami to czekają i będą czekać, każdy pacjent zostaje zbadany i poddany segregacji, nadany jest mu priorytet przyjęcia. To, że ktoś krzyczy najgłośniej nie znaczy, że tej pomocy najbardziej potrzebuje. W trakcie akcji zespół ratownictwa skupia się na tym żeby jak najskuteczniej i jak najlepiej przeprowadzić akcję ratunkową a nie tłumaczyć rodzinie, dlaczego podajemy heparynę, a co to za
  • Odpowiedz
@Agemaker: A jaką szczepionką? Była możliwość wyboru? Bo piszesz o tym, że przeciwciała zostają 8 miesięcy i trwają doświadczenia co do zarażania i to jest dla tych wektorowy, mRna czy obu? Tak pytam, bo jestem za szczepionkami, ale przy tym poziomie bałaganu komunikacyjnego naprawdę można mieć wątpliwości.
  • Odpowiedz
@Agemaker Przestań p-------ć, moja mama przyszła na SOR z chłoniakiem jelita cienkiego, to po "rzetelnych" badaniach powiedzieli jej że ma wzdęcia i powinna się wstydzić że przychodzi z takim problemem o 2 w nocy i budzi lekarza, taka jest teraz k---a wasza służba zdrowia, ludzie którzy naprawdę potrzebują pomocy czekają w kilkugodzinnych kolejkach. Miałem koronę, wynik pozytywny. Przez 1 dzień miałem gorączkę i zakaszlalem 2 razy, w c--j groźny wirus. Każdy
  • Odpowiedz
@Agemaker ps. mama zmarła bo tak dobrze ją leczyli, bardzo dobrą, super Polską chemią. Leczenie raka u nas jest super, albo biała chemią słabsza przy mniejszych nowotworach albo czerwona bo nic innego nie ma. Po c--j w ogóle leżeć w tych kołchozach zwanych szpitalami, niech dają chemię na wynos
  • Odpowiedz