Aktywne Wpisy

jan-fifalski +154
2023 ilość rejestracji chińskich samochodów 370
2024 ilość rejestracji chińskich samochodów 11000
strzelamy sobie w kolano czy początek końca zachodniej motoryzacji?
#motoryzacja
2024 ilość rejestracji chińskich samochodów 11000
strzelamy sobie w kolano czy początek końca zachodniej motoryzacji?
#motoryzacja
źródło: obraz
Pobierz
PanRatel +856
#nieruchomosci znów w Sztumie? Za co?
źródło: temp_file6180930343547840922
Pobierz

Niebieski ma czerwone światło z zieloną strzałką do skrętu w prawo i chce wjechać na ten sam pas co pomarańczowy. Zaczyna trąbić oburzony, że ktoś mu zajechał drogę.
Ominąłem jakieś zmiany przepisów czy ludzie nie rozumieją funkcji zielonej strzałki?
#motoryzacja #prawojazdy
źródło: comment_1609941266WkZi5EQbMuYM2H1zwrTDcO.jpg
PobierzKto ma pierwszeństwo
OP łamał prawo jeśli nie miał strzałki w dol na skrzyżowaniu z syngalizacja, wiec idąc dalej logiką powinien dla bezpieczeństwa stosować regułę prawej ręki jeśli już musi łamać praw
Ma zielona strzałkę, ma dojechać do linki zatrzymania, czy krawędzi jezdni, stanąć, rozejrzeć się do około ustąpić pierwszeństwa i dopiero jechać.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@GeDox: Doprawdy? Czyli zielone światło zapala się jednocześnie jak na rysunku opa, dla pomarańczowego i niebieskiego? Tak?
Bzdura. Jeżeli ty zawracasz, to ci z lewej strony czekają, lub ewentualnie ustępują wszystkim, pierwszeństwa przy zielonej strzałce.
Możesz też powiedzieć to samo instruktorowi, to cię wyśmieje.
@MTGrubas: nie masz co szukac. Nie znajdziesz. Twoj wywod jest na poziomie 'kierowca pod wplywem jest ZAWSZE winny kolizji'. Zawracajacy dostanie mandat za zawracanie, skrecajacy na strzalce dostanie mandat za wymuszenie pierwszenstwa i spowodowanie kolizji.
źródło: comment_1609949012Kz3OQ9PVe8ro2w6GBzOwm1.jpg
PobierzZe strony niebieskiego jest sygnalizacja z warunkiem "S-2" https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/Sygnalizator_S-2.svg/78px-Sygnalizator_S-2.svg.png
@Zady_i_walety: Nieistotne jeżeli chodzi o winę przy kolizji. Doucz się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miałem dokładnie taką samą sytuację tu: https://goo.gl/maps/BX8QfzXy9GJyerdR7 . Zawracałem na zielonym by wjechać do McDonalda, i też kierowca skręcający na strzałce warunkowej miał pretensje. Dramat.
@LibertyPrime: nie powinien. Może zająć dowolny wolny pas, byle nikomu się nie wepchał.