Wpis z mikrobloga

• 113
Jaki był Wasz pierwszy #komputer?
Ja swój dostałem w 2000roku po komunii.
Znalazlem kiedyś paragon kosztował jakieś 4000zl z monitorem.
Podzespoły to jakiś Intel Celeron 400mhz, dysk chyba 10gb lub 20gb, 64MB ram, karta graficzna jakąś nVidia, myszka kulkowa xd, monitor kineskop.

Chcialem kiedyś zainstalować na tym kompie gta3 ale nie poszło xd zasinalo się strasznie

Komputer służył mi aż do 2 klasy gimnazjum - 2006 rok, monitor działal jakoś jeszcze do 2009 roku.

Zapraszam wszystkich urodzonych w roku 1991 pod tag #klub91.
#zycie #urodziny #30urodziny #dziecinstwo #lata90
kopek - Jaki był Wasz pierwszy #komputer? 
Ja swój dostałem w 2000roku po komunii.
Zn...

źródło: comment_1609914458pT8IUJAYUSzDSLZgbewrYx.jpg

Pobierz
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pentium II 266MHz, 16MB RAM, 4GB HDD, Grafika 3D, Modem 56k, Windows 95

był to rok chyba '97 lub '98 ( ͡° ͜ʖ ͡°) - prezent komunijny

@o_co: O k---a stary mialem identyko zestaw z taka sama obudowa xD. Pewnie byly takie gotowce Jestes rocznik 89? Tez dostalem zaraz po komunii.
Pamietam jak dzis karta: „Diamond Monster 2 3D 12mb retial” ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@kopek też jestem z rocznika 91 i na komunię dostałem kompa pentium 3 500mhz, karta graficzna jakas słabiutka, ale nie pamiętam, 64mb ram dysk 10 giba. Grałem na tym w tony hawka, heroesa II i III, need for speed 3 hot pursuit, GTA 2, red alerta, kangurka kao i wiele dem z gazetek. Piękne to byly czasy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@kopek 2000 rok, a patrz jaki postęp był wtedy.
Ja swój kupiłem 02.2002:
GF4 Ti4200128MB
256MB RAM
Athlon 1800+
80GB
GTA 3 chodziło aż miło, tak jak potem FarCry czy Prince of Persia SoT.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kopek: to były fajne czasy, z kumplami się chodziło od jednego do drugiego sklepu po cennik i porownywalo. Technika taka, że sprzętu każdego rodzaju po kilka sztuk i wybór był łatwiejszy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kopek: pierwszy dostałam po wujku jak miałam z dziewięć lat. 66Mhz CPU, 8MB RAM, dysk coś koło 60 MB, czarno biały monitor, Windows 3.11. Jak dostałam nowy to ten poszedł do młodych kuzynów, uczyli się dosa i grali w gry z lat 90( ͡° ͜ʖ ͡°)
Drugi już od rodziców. Athlon 2000+, 256MB RAM, 40GB HDD, GeForce 4MX, mysz kulkowa, 17'' CRT. Wywalił się bodaj na
  • Odpowiedz
@kopek: jeśli chodzi o wygląd to miałem identyczny komputer (identyczna obudowa) w domu jak byłem młody i grałem na nim w pierwsze gierki. Później ojciec kupił sobie laptopa asus'a w 2003 i w 2004 dostałem lepszego pc'ta i miałem go do 2010. Ten z 2004 nadal mam i nadal działa, co prawda po wymianie prawie wszystkich podzespołów ale obudowa ta sama xd
  • Odpowiedz