Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +339
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
amozetoostatniraz +238
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
#fotowoltaika #ogrzewanie #pompaciepla #budujzwykopem
Od 23 listopada mam fotowoltaikę i zlikdowałem kaganiec a i tak zużycie największe mam 2 taryfie pomimo, ze dużo grzeje się też w dzień jak widać na załączonym obrazku z wczoraj
@waldinio: zatem już Cię średnio koszty interesują.
Niemniej rozsądnie kosztowo zrobione jest i wygodne i tanie w użyciu.
@waldinio: chyba 0.69pln
Zainstalowalem dwie pompy ciepla. Pierwsza 9KW kupilem za 800zl, druga 3.5KW kupilem za 500zl. Rury, gaz + narzedzia do montazu klimy to kolejne 1500zl.
Te pompy to po prosty zwykle uzywane klimy z olxa.
w sumie za 35tys zainstalowane jest 20KW + dwie pompy ciepla.
@kacper-gorski-12: rozumiem że grzejesz normalnie klimatyzacją tak jak było zaprojektowane, nie przerabiałeś tego na grzanie wody, prawda?
Jak to działa w praktyce? Nie przeszkadza taki nadmuch z góry? Długo się nagrzewa pomieszczenie?
Mam na piętrze trzy pokoje gdzie latem jest gorąco a zimą jest zimno, myślałem żeby tam zamontować klimatyzację z możliwością grzania, tylko ogólnie sam nienawidzę nadmuchów, wiatraków itp.
W salonie jest 25 stopni, po pokojach jest 20 stopni.
Te 20 stopni wydaje sie za male, ale do spania to jest idealna temperatura. W dzien tez jest ok, bo ciagle czlowiek przechodzi przez cieply korytarz, ktory ma 25 stopni :)
Oczywiscie halas moze niektorym przeszkadzac. My