Aktywne Wpisy
pojaszek +78
#inwestycje #nieruchomosci #wroclaw
Innowacyjny system prowadzenia instalacji elektrycznej w bloku z 2023 roku.
Innowacyjny system prowadzenia instalacji elektrycznej w bloku z 2023 roku.
źródło: temp_file5992143592456604901
Pobierz
BlackpillMonster +16
Zobaczycie odbicie w branży IT jak świnia niebo xD
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
źródło: eldorado
Pobierz

Zostalem zaproszony na drugi etap rekrutacyjny na junior frontend deva w agencji marketingowej i powiedziano mi ze moje umiejetnosci kodowania beda sprawdzone przez test praktyczny.
Odkad szukam pracy zazwyczaj testowano mnie z teorii, ale nigdy nie dawano mi zadania tym bardziej ze rozmowa bedzie prowadzona online.
Czy ktos wie jak taki test praktyczny moze wygladac? To bedzie na zasadzie "masz tu przyklad strony i zbuduj mi ja w 20 minut" czy rzuca mi jakis coding challange z Javascript?
Apropo, wiesz moze ile ludzi sie zaprasza na drugi etap? Zastanawiam sie jakie mam szanse dostania pracy
https://github.com/yangshun/front-end-interview-handbook
Jeszcze co do Javascript, biorac pod uwage ze to agencja marketingowa a nie tech to szanse ze dadza mi jakis bardziej skomplikowany coding challange sa raczej nikle? To akurat pieta achillesowa mojej znajomosci JSa (tak samo jak Objects z ktorymi za
do tego nie boj sie napisac maila z pytaniem jak to bedzie wygladalo i czego masz sie spodziewac.
mysl, ze oni tez chca Cie zatrudnic, w koncu potrzebuja rak do pracy
@doee: Dzieki ze przypomniales o algorytmach! Rozmawialem z jednym gosciem ktory aplikowal na juniora i w 90% rozmow sie go o to pytali.
1. Wyświetlanie tych danych w tabeli html (automatyczne generowanie tabeli)
2. Proste wyszukiwanie po różnych parametrach (imię,nazwisko,pensja,dział - przy czym lista działów do wyboru miała być generowana na podstawie danych z tablicy)
3. Prosty formularz pozwalający na dodanie
Szczerze to wolalbym dostac test do domu bo zrobilbym to bez stresu wiekszego.
Pogadalismy 30 minut popytali sie pare rzeczy (zero JSa) i mialem z 40 minut na zrobieniu headera z subheaderem(nie wiem czemu pomyslalem ze chodzi im o navbar a nie , diva z responsive obrazkiem i paragraphem obok, 5 paragraphs z lorem epsum i po tym przycisk z opcja zadzwonienia i jedyne co mialem zrobic w JS to przycisk ktory przewija strone na sama gore.
Powiedzieli ze moge