Aktywne Wpisy

Zopyross +28
Coraz częściej widzę oferty sprzedaży domów jednorodzinnych zakładających wymianę za mieszkanie i dopłatę albo dwa mieszkania. Za takimi wariantami kryją się dramaty rodzinne, pewnie chłop stawiał duży dom z myślą, że się tu jeszcze wnuki odchowają a tymczasem córka z synem trochę podrośli, dowody z urzędu odebrali i zakomunikowali, że się wyprowadzają a najlepiej to im mieszkanie w centrum gdzieś kup
Dzisiaj niemożliwością jest odtworzenie wielopokoleniowej rodziny żyjącej w modelu naszych dziadków,
Dzisiaj niemożliwością jest odtworzenie wielopokoleniowej rodziny żyjącej w modelu naszych dziadków,
źródło: dzci
Pobierz
Angi_Angel +2
#samotnosc #randkujzwykopem #zwiazki
Pracuję na sklepie gdzie ludzie często podają swój numer telefonu na kasach. Jak myślicie jak bardzo głupi jest pomysł by w ten sposób napisać do jakiejś dziewczyny?
Pracuję na sklepie gdzie ludzie często podają swój numer telefonu na kasach. Jak myślicie jak bardzo głupi jest pomysł by w ten sposób napisać do jakiejś dziewczyny?

Mam zainstalowanego minta na lapku i dwa monitory. W jaki sposób zrobić tak zeby można było zamknąć laptopa i korzystać tylko z tych dwóch monitorów?
Problem jest taki ze jest małe biurko i lapek zakrywa monitor.
Czyli zapewne najpierw ustawienia zasilania a później jakoś wyłączenie ekranu lapka żeby było na monitorze. Da się to jakoś uzyskać?
#linux #mint #linuxmint #linuxmasterrace
Edytuj plik /etc/systemd/logind.conf
Zdejmij hasz z tych dwóch i zmień wartość na ignore
HandleLidSwitch=ignoreHandleLidSwitchDocked=ignore
Poszperaj jeszcze w ustawieniach zarządzania energii. Może być tak, że to "wyklikasz". Widzę, że w manjaro to mam, ale nie wiem jak to tam w mincie teraz wygląda.
A jak chcesz coś dokładniej ustawić to pewnie
xrandrjak pisali wyżej.źródło: comment_16094717175SEAFHzDFnWq3KOJFartaI.jpg
Pobierz