Aktywne Wpisy
damienbudzik +114
Wiecie co mnie wkurza najbardziej? To że opozycja nazywana jest demokratyczną i obywatelską.
Możecie mi powiedzieć, gdzie oni byli gdy był Covid? Przecież głosowali wtedy razem z PiSem, wręcz zachęcali PiS do jeszcze większej zdrady demokracji i jeszcze większego ograniczania wolności obywatelskich. Oni się teraz nazywają opozycją demokratyczną?
Apartheid szczepionkowy, segregacja sanitarna, zabranianie ludziom wychodzić z domu czy wyjazdów do województwa obok, zakaz zakupu ryby w restauracji. Nakaz rodzenia w maseczkach, oddzielanie
Możecie mi powiedzieć, gdzie oni byli gdy był Covid? Przecież głosowali wtedy razem z PiSem, wręcz zachęcali PiS do jeszcze większej zdrady demokracji i jeszcze większego ograniczania wolności obywatelskich. Oni się teraz nazywają opozycją demokratyczną?
Apartheid szczepionkowy, segregacja sanitarna, zabranianie ludziom wychodzić z domu czy wyjazdów do województwa obok, zakaz zakupu ryby w restauracji. Nakaz rodzenia w maseczkach, oddzielanie
JohnRamboo +68
Wjezdzamy na nowy poziom wyborczego odklejenia.
Ilu takich dzbanów wzielo udzial w wyborach?
#wybory #konfederacja
Ilu takich dzbanów wzielo udzial w wyborach?
#wybory #konfederacja
#ekonomia #gospodarka #statystyka #rafalinski
Według wszelkich dostępnych danych, ale chodzi o stawki realne tj. z uwzględnieniem różnicy w poziomie cen, a nie o stawki nominalne.
@Walus002: Posty z mirko na głównej nie zależą od liczby głosów tylko upodobań moderacji
@a-lexis: w bardzo wielu aspektach. Co prawda startowali po transformacji z niemal 2 razy wyższego pułapu niż my, ale ile byśmy nie narzekali, mamy po prostu... lepsze rządy.
@dwaemu: to jest uwzględnione przez odjęcie inflacji. Stąd wykres jest w cenach stałych. Jajby inflacja nie była odjęta to nawet Włochom płacę by rosły na tym wykresie.
Tzn można być krajem taniej siły roboczej i relatywnie dostatnim.
@Matador405: to mnie najbardziej w tym wykresie odrzuca.
chiny są zbyt zróżnicowane aby w tego tupu porównaniach je uwzględniać! to nie są rozbieżności jak u nas między miastem a wsią! to są rozbieżności trudne do wyobrażenia dla przeciętnego europejczyka. reasumując te wykres nic