Aktywne Wpisy

Samy_Naceri +12
#truskawki #ogrodnictwo #praca #januszebiznesu jedno wielkie XD niech mu wszystkie zgniją, w kom płaca XD
źródło: temp_file2521730429439103101
Pobierz
ZdzislawRotterdam +120
źródło: 1000021087
Pobierz

#filmweb #film
źródło: comment_1609242665nMhHey5bPcWbBfvqtILTST.jpg
Pobierz@Kenneth66: Podobnie i u mnie, wrzuciłem tego ss'a bo mnie trochę rozbawiły tak skrajne 'recenzje' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kenneth66: każdy ma prawo. Problem w tym, że od krytyków powinno się czegoś wymagać jeżeli chodzi o ocenianie, inaczej nie ma się
@Kenneth66: Z krytykami to polecam sobie znaleźć chociaż jednego takiego, z którym opiniami o filmach które już obejrzałeś się zgadzasz i później raczej rzadzko kiedy się zawiedziesz.
I nie ma w tym totalnie nic dziwnego. Jest masa filmów, które polaryzują opinie tzw. krytyków. Dla jednego coś jest arcydziełem, dla kogoś innego totalną
@horizontal_vertical: problem w tym, że już ocena 4 oznacza, że film był rozczarowaniem. 2 oznacza dla mnie, że złe było prawie wszystko - gra aktorska, scenariusz, efekty, scenografia, ścieżka dźwiękowa - po prostu wszystkie składowe filmu. Szczególnie krytyk powinien zwrócić na to uwagę. Inaczej idziemy
Dlatego zapewne w przypadku większości filmów zdecydowana większość ocen będzie zawierała się w pewnym bliskim przedziale typu 5-7 albo 3-5 albo 7-9 itd.
Natomiast zawsze będą filmy, które będą polaryzować opinie i takiego bliskiego przedziału nie będzie. Tak samo jak samochody, domy, cokolwiek. Pewnie nawet kobiety.
A kto twierdzi, że trzeba się przejmować? Ja się w ogóle nie przejmuje. Mam kilku,
Ale nie może, bo nie ma czegoś takiego jak obiektywna ocena filmu. Może być obiektywny jedynie w stosunku do swojego gustu, wiedzy itd., ale nie w stosunku do jakichś nadrzędnych wytycznych
@horizontal_vertical: np jakie filmy aż tak spolaryzowały opinie? Jestem w stanie zrozumieć różnice w opiniach, tu nie zrozummy się źle, ale nie aż takie w stylu 2-3 i 8-9. Gdy jeden daje opinie 4 drugi 8, to już są dla mnie skrajne różnice w ocenie, to co
Widzisz, tylko jedna sprawa - weź pod uwagę, że to dopiero kilka pierwszych ocen na podstawie, których jest cała afera. Nawet patrząc teraz pojawiły się oceny 6, 4. Poczekajmy aż będzie 30 ocen krytyków i na tej podstawie. Ktoś zrobił screena gdy były 4 recenzje. Zobacz sobie chociażby "W lesie dziś nie zaśnie nikt" - masz oceny 2, ale też 8 i